Subofițerul de la ISU Dâmbovița, prins în flagrant când lua mită, a fost arestat preventiv

Publicitate

Curtea Militară de Apel (CMA) București a emis, joi, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele subfițerului ISU Dâmbovița care a fost prins în flagrant delict când primea o sumă de bani pentru a închide ochii la nereguli în timpul unui control contra-incendii. Se pare că decizia vine pe fondul contestației magistraților militari de la Parchetul Tribunalului Militar București împotriva unei decizii de săptămâna trecută a Tribunalului Militar București prin care subofițerul era lăsat în libertate sub control judiciar.

Potrivit Biroului de Informare și Relații publice din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, Curtea Militară de Apel București a emis joi o contestație și a dispus arestarea subofițerului de la ISU Dâmbovița, pentru 30 de zile, pentru luare de mită. “În fapt, s-a reținut  că inculpatul a pretins de la un denunțător suma de 5 000 de lei, din care a primit efectiv 1 000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale cu nereguli constatate pe linie de PSI la o societate comercială și pentru a nu sancționa contravențional societatea cu amendă în valoare de 50 000 de lei. Totodată, în aceeași cauză, prin ordonanța din data de 01.10.2019, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus extinderea acțiunii penale sub aspectul unei noi infracțiuni de luare de mită, în formă continuată (3 acte materiale) constând în aceea că, în perioada februarie-septembrie 2015, același inculpat a pretins și primit, suma totală de 8 000 de lei de la un denunțător în legătură cu nereguli constatate pe linie de PSI la o societate comercială, pentru a aplica respectivei societăți o sancțiune contravențională mai ușoară”.

La percheziția corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofițerului a fost găsită suma totală de 6 000 de lei, între care și bani primiți cu titlu de mită.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!