Studiu cu premii. Cât timp petrec online copiii și adolescenții

Publicitate

Studiu la nivel național, în rândul copiilor și al tinerilor, pentru a afla cum folosesc aceștia Internetul și aplicațiile digitale, știut fiind că în prezent parcă nu se mai poate trăi fără acestea.

Așadar, Ora de net lansează adolescenților invitația de a participa la studiul ”Tinerii și netul” completând un chestionar. Completarea acestuia durează aproximativ 20 de minute, iar majoritatea întrebărilor sunt simple, oferind variante de răspuns care trebuie doar bifate.

Studiul se adresează chiar și copiilor sub 12 ani și cuprinde și întrebări referitoare la cât timp petrece pe Internet cel care alege să completeze chestionarul.

Persoanele care completează 100% chestionarul au șansa să câștige un laptop sau o tabletă.

Ora de Net este un program european unic în România care promovează utilizarea utilă, sigură și creativă a Internetului de către copii și tineri. În cadrul acestui program sunt oferite părinților, cadrelor didactice și autorităților informații și resurse relevante și actuale pentru a înțelege mai clar modul în care tinerii aleg să interacționeze cu mediul online, ce le place, ce le este folositor și, totodată, ce este neplăcut sau inconfortabil pentru ei.

Creșterea semnificativă a utilizării dispozitivelor mobile, în special în rândul copiilor, alături de proliferarea rețelelor sociale, varietatea aplicațiilor și costul relativ redus al Internetului, aduce provocări permanente atât pentru copii, dar și pentru părinți. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!