Structuri MAI, mobilizate pentru votul din 10 noiembrie. Sute de polițiști, jandarmi, pompieri vor fi de serviciu și în Dâmbovița

Publicitate

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angrenate în organizarea și desfășurarea procesului electoral pentru alegerea Președintelui României din 10 noiembrie 2019, au luat toate măsurile, potrivit competențelor, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I”  Dâmbovița, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești, precum și alte structuri județene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Astfel, în noaptea de 9/10 noiembrie a.c., în intervalul orar 18:00-06:00, 355 de efective, dintre care 53 de polițiști, 58 de jandarmi și 228 de pompieri vor asigura paza și protecția a 417 secții de votare, din totalul celor 433 ce s-au constituit pe raza județului Dâmbovița. Pentru restul secțiilor de votare (16), dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

Duminică, 10 noiembrie, 231 de polițiști, alături de 149 de jandarmi și alte structuri, vor asigura măsuri de ordine și liniște publică. Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza și protecția secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Vor fi asigurate rezerve și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 100 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, sprijiniți de luptători pentru acțiuni speciale, jandarmi și pompieri.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 92 de polițiști vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Jandarmi va avea în responsabilitate 181 de secții de votare dispuse în 122 de locații, unde vor fi prezenți peste 240 de jandarmi. Vor fi constituite și rezerve de intervenție.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță și a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

228 de pompieri vor asigura desfășurarea în bune condiții a procesului electoral, iar premergător votului, aceștia au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

Zilnic, în perioada 9-10 noiembrie a.c, 130 pompieri vor asigura gestionarea eventualelor intervenții în cazul producerii unor situaţii de urgență.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!