Stil elegant, casual sau office – Care sunt încălțările care funcționează la oricare?

Publicitate

Alegerea unei perechi de încălțări este o problemă cu care se confruntă oamenii în general, dar mai ales reprezentantele sexului feminin. Există atâtea tipuri de încălțăminte și atâtea modalități de a le folosi pentru a completa outfit-urile preferate, încât poate deveni destul de greu să îți mai dai seama cum trebuie potrivite. În funcție de preferințe, dar și de specificul ținutei în sine, există câteva opțiuni pe care le poți lua în considerare. Ce zici de câteva perechi care funcționează pentru unele dintre cele mai purtate stiluri?

Damele pot alege de aici botinele preferate sau oricare alt tip de încălțăminte și exercițiul de stil poate să înceapă. Dacă nu ai idee cum să le porți, vei găsi în acest articol câteva idei pentru diverse stiluri.

Ce încălțăminte să porți pentru un anume stil și în ce combinații?

  1. Stilul casual – și altceva în afară de pantofii sport!

Majoritatea persoanelor care se gândesc la stilul casual, cel mai probabil, au în minte o pereche de jeanși, un tricou și niște teniși. Însă, trebuie să duci mai departe construirea outfit-urilor din această zonă a modei. Încălțările pe care le mai poți purta, mai ales în perioada toamnă – iarnă, sunt – botinele, cizmele, ghetele și bocancii. 

  • O rochie până la genunchi purtată cu un dres negru mat și cu o geacă de piele formeaza o combinație care se potrivește excelent cu o pereche de cizme sau botine. 
  • O pereche de pantaloni casual combinați cu un maiou sau cu o maletă și un pulover uni și oversized este o ținută ce se poate combina cu oricare dintre tipurile de încălțăminte menționate anterior.
  1. Eleganța nu înseamnă o modă sobră!

Încă mai există acea percepție cum că outfit-urile elegante înseamnă să te îmbraci în negru, cât mai acoperit/ă și monoton. Acest lucru, însă, nu se mai aplică de ani buni. Este adevărat că atât hainele, cât și încălțămintea nu pot fi alese oricum. Ele trebuie să exprime seriozitate, însă nu înseamnă și că va trebui să te îmbraci sobru. Poți folosi culori, atât timp cât nu sunt unele neon, prea puternice. 

Poți asorta o pereche de cizme sau botine cu toc la o ținută compusă din pantaloni, cămașă și sacou ori dintr-o fustă peste genunchi, dresuri mate, o bluză simplă sau combinată cu un cardigan uni.

  1. Ținutele office – mai mult decât o costumație de tip business?

Chiar dacă alegerea ținutei office are elemente ce se întâlnesc și în cea elegantă, acest stil definește mai mult modul în care te îmbraci atunci când mergi la locul de muncă. Poți purta orice încălțări care au fost deja amintite în articol, la o salopetă și un sacou, la o rochie de zi sau o combinație de jeanși și pulover. Cel mai important este să respecți dress code-ul impus, dar să și ieși în evidență într-un mod plăcut.

Acum vei știi ce tipuri de încălțări ar trebui să ai în garderoba ta pentru a le potrivi la majoritatea ținutelor. Având și aceste idei de asortare, poți să începi să le pui în practică și să te afișezi cu stil oriunde.

Sursă foto: shutterstock.com

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!