STIAI CA? Locuinta ta are nevoie de aceste verificari periodice!

Publicitate

Indiferent de gradul de modernitate al locuintei tale, aceasta are nevoie periodic de anumite verificari pentru a te asigura ca nu exista riscul unor accidente, ca nu se produc daune ce iti pot afecta sanatatea si ca, in final, spatiul este perfect locuibil pentru tine si familia ta.

Iata ce verificari periodice ar fi bine sa ii faci casei tale, pentru a te bucura constant de un plus de confort:

Instalatia sanitara

Verifica cel putin anual instalatia sanitara pentru a te asigura ca nu exista probleme ce pot duce la scurgeri, inundatii sau blocaje. Daca gasesti nereguli, cel mai bine este apelezi la un instalator pentru inlocuirea unor tevi sau alte reparatii. In cazul in care vrei sa achizitionezi singur/a materialele necesare, vei gasi mai multe modele de tevi pe acest link , oricare dinntre ele fiind disponibile pentru comanda online. Daca nu stii cum sa verifici instalatiile sanitare, gasesti aici mai multe informatii despre cum poti face asta de unul/a singur/a. Acorda importanta verificarii insalatiei sanitare deoarece este mai ieftin sa previi decat sa repari, iar inundatiile si scurgerile pot provoca daune destul de mari.

Pentru reparatii, cel mai bine este sa apelezi la o echipa de profesionisti.

Peretii

Este indicat sa cureti peretii si sa zugravesti la interval de cativa ani, ca sa te asiguri ca nu apar mucegaiuri sau alte bacterii ce iti pot pune in pericol sanatatea. Este si mai important sa faci acest lucru daca ai un copil mic, deoarece microbii din pereti ii pot afecta sanatatea si pot duce la probleme respiratorii sau chiar alergii.

Daca ai tapet, acesta trebuie si el inlocuit la interval de cativa ani, Peretii trebuie curatati iar mai apoi, poti aplica un nou tapet, mai ales cand trendurile se schimba periodic si cel mai probabil iti vei dori ceva mai modern sau diferit.

Curatarea peretilor este importanta!

Instalatia electrica

Trebuie sa acorzi atentie si instalatiei electrice, deoarece, daca aceasta este invechita sau apar probleme, atat locuinta ta cat si tu si familia ta puteti fi in pericol. Apeleaza la ajutor profesional pentru verificarea instalatiei electrice si nu umbla niciodata singur/a la tabloul electric. Prizele trebuie si ele schimbate atunci cand se invechesc pentru a nu aparea scurtcircuite sau alte probleme. Este important sa acorzi atentie acestor aspecte, deoarece instalatia electrica poate provoca accidente grave daca nu este intretinuta corespunzator. Evita cele mai intunecate scenarii!

Podelele, gresia si faianta

Daca ai parchet, atunci acesta poate fi inlocuit chiar si dupa cativa ani buni daca este ingrijit corespunzator si nu apar alte interventii care il pot distruge. In cazul in care ai optat pentru mocheta, aceasta ar trebui inlocuita mai des, fiindca absoarbe impuritati si praf. Gresia si faianta, de asemenea, pot fi schimbate la 5-7 ani, depinzand de calitatea lor si felul in care sunt intretinute. In cazul in care o placa de gresie sau faianta se sparge, aceasta poate fi inlocuita individual.

Daca vrei sa te bucuri de tot confortul in casa ta, atunci este necesar sa faci anumite verificari si schimbari periodice pentru a te asigura ca nu apar incidente neplacute. Tinand cont de aceste lucruri, vei evita problemele des intalnite ce pot aparea la anumite intervale de timp. Acorda-le prioritate!

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!