Statul care te condamnă la moarte pentru o postare pe Facebook

Publicitate

Un barbat din Pakistan a fost condamnat la moarte pentru blasfemie, din cauza unei postări pe Facebook, arată BBC. Taimoor Raza a fost condamnat la moarte pentru că a postat pe Facebook declaraţii defăimătoare despre religie, profetul Mohamed şi soţiile sale.

Este pentru prima dată când pedeapsa cu moartea a fost acordată într-un caz legat de mediile sociale, conform procuroului care se ocupă de caz.

Pe de altă parte, activiştii drepturilor omului şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu acest caz, iar compania Facebook nu a comentat cazul. Firma americană a anunţat anterior, în martie, că a trimis echipă în Pakistan pentru a răspunde preocupărilor Guvernului cu privire la astfel de situaţii, adăugând că doreşte să protejeze „viaţa privată şi drepturile” membrilor săi. Premierul pakistanez Nawaz Sharif a descris blasfemia ca fiind o „infracţiune de neiertat”

Cazul Raza a fost audiat de un tribunal anti-terorism din Bahawalpur, la aproximativ 498 km de capitala Islamabad. Avocatul său a declarat că tânărul, în vârstă de 30 de ani, s-a implicat într-un discuţie despre islam în reţeaua socială cu cineva care s-a dovedit a fi un ofiţer de luptă împotriva terorismului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!