Staţiune turistică de interes naţional în Dâmboviţa. Se vor construi mai multe pârtii de schi

Publicitate

Ştefan Khalil
Ieri, guvernul a aprobat atestarea unor stațiuni turistice, care reprezintă un interes național sau local şi modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr.852/2008 în urma căreia a fost obținută aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice. Printre aceste stațiuni se află pe lista și Zona-Peștera-Padina, din comuna Moroeni, din județul Dâmbovița.

Deputatul Claudia Gila a vorbit printr-un comunicat de presă  despre această decizie a guvernului care poate aduce multe avantaje județului Dâmbovița.  “Impactul economic, social şi cultural asupra acestei zone va fi unul pozitiv! Vor creşte şansele de atragere de finanţări din fonduri europene, se vor crea noi locuri de muncă şi vor fi mai multe facilităţi pentru turişti. Promovarea acestei zone va putea fi făcută atât la nivel naţional, cât şi european. Iată ce înseamnă se crezi într-un proiect şi să sprijini comunitatea locală. Aleşii locali, dar şi parlamentarii PSD vor sprijini proiectele de investiţii concrete pentru a dezvoltă zona Moroeni-Padina-Peştera din punct de vedere turistic”, a declarat politiciana.

În perioada următoare, în stațiunea Padina se vor construi pârtii de schi, piscine, instalații de transport pe cablu și vor fi construite mai multe clădiri pentru cazare. De altfel, străzile care duc spre stațiune vor fi refăcute, anunță autoritățile.

Cei care investesc în acest domeniu al turismului pot accesa fonduri europene, pentru construirea de structuri de întâmpinare turistică. Datorită acestor investiții, stațiunea dâmbovițeană poate beneficia de o creștere a numărului de turiști, față de anii anteriori. De mult timp, Zona-Padina Peștera reprezintă de mult timp un interes pentru autoritățile din Dâmbovița, care au oricum în vizor, dezvoltarea și modernizarea Muntilor Bucegi, o stațiune Montană, care reprezintă un interes național.

Acest proiect presupune și instalarea celor mai moderne dotări pentru zăpadă artificială, iar partiile vor avea instalații de iluminat, pentru ca turiștii să poată schia și după ce apune soarele. Acest proiect are în vedere construirea unor pârtii cu lungimi cuprinse între 800 și 3.400 de metri.

Tot aici se vor mai regăsi ștranduri, piscine și bazine de kinetoterapie. Consiliul Județean Dâmbovița a început demersurile de expropriere  a terenurilor aflate în apropierea stațiunii, pentru construirea pârtiilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!