Statistici alarmante! Copiii români ”trăiesc” online, iar unul din doi a fost victimă a diverselor forme de hărțuire pe net

Publicitate

5 februarie a fost Ziua Internațională a Siguranței pe Internet, iar Organizația Salvați Copiii a prezentat o parte din datele statistice obținute în cadrul proiectului Ora de net. Studiul privind utilizarea Internetului de către copii este o oportunitate deosebită pentru specialiști de a atrage atenția asupra modului în care folosirea Internetului de către copii are efecte directe asupra stării lor emoționale și a performanțelor sociale și școlare.

Datele obținute de Salvați Copiii sunt îngrijorătoare: mai mult de un sfert (27,3%) dintre copiii din România petrec peste șase ore online, dacă sunt într-o zi de școală, iar procentul acestora crește la 48,3%, dacă sunt într-o zi de final de săptămână sau de vacanță.

Cum folosesc copiii din România internetul? Aproape non stop, spun datele. Astfel, 78% dintre copii intră zilnic sau aproape zilnic pe net, 75% îl accesează oriunde, de pe diverse dispozitive , iar 90% dintre copii folosesc cel puțin o rețea socială, iar unul din doi copii a fost victimă a diverselor forme de hărțuire în mediul online.

(sursa FOTO: www.buzzom.com)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!