Starea deplorabilă a DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia și alunecarea de teren de la Moțăieni, din nou pe masa ministrului Transporturilor

Publicitate

Deputatul de Dâmbovița Corneliu Ştefan a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc,  privind lucrările de reparații absolut neceare pe DN 71, Bâldana – Târgovişte – Sinaia.

”Dâmboviţenii aşteaptă, de mai mulţi ani, ca DN 71, Bâldana – Târgovişte – Pucioasa – Sinaia, să intre în procesul de reabilitare şi modernizare, inclusiv lărgire la patru benzi a tronsonului Bâldana – Târgovişte. De modul cum se prezintă acest drum, de capacitatea de a asigura un trafic sigur, confortabil şi intens, depinde viaţa socială şi economică a judeţului. Nu mai vorbim despre turismul montan pe care vrem să-l dezvoltăm în Staţiunea Padina-Peştera din Bucegi”, a subliniat parlamentarul.

Domnia sa a arătat că toate procedurile de demarare a lucrărilor sunt întârziate, iar drumul pe care rulează în momentul de faţă zilnic mii de autovehicule este într-o situaţie deplorabilă.

”Pe anumite porţiuni, se circulă în condiţii dificile din cauza uzurii carosabilului şi a lipsei reparaţiilor.

Şi, ca şi cum aceste neajunsuri nu ar fi fost suficiente, pe DN 71, în zona comunei Moţăieni, în urmă cu câteva luni, s-a produs o alunecare de teren care a afectat iremediabil sensul de mers spre Sinaia pe o porţiune de circa 50 de metri. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-au mulţumit să semnalizeze acel punct şi să monteze semafoare în faţa cărora cetăţenii pierd foarte mult timp. Sunt zile când se aşteaptă până la 20-30 de minute pentru a trece de acest obstacol.

În atare condiţii, vă întreb când veţi dispune celor de la CNAIR să refacă măcar porţiunea de drum distrusă din zona Moţăieni. Este o pată urâtă, dezagreabilă pe acest traseu, care şi aşa se degradează vizibil de la o zi la alta”, a mai arătat parlamentarul Corneliu Ștefan.

 

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!