Soțul unei polițiste din Dâmbovița, reținut pentru furt de conductă petrolieră! A fost prins în flagrant alături de alți doi bărbați

Publicitate

Trei bărbați din Valea Mare și Găești, cu vârste între 33 și 55 de ani, au fost arestați preventiv pentru că au furat peste 100 de metri dintr-o conductă petrolieră ce se întindea pe raza localității Răscăieți, care aparținea societății comerciale OMV Petrom. Bărbații au fost prinși în flagrant în momentul când încercau să mai dea o nouă lovitură.

Unul dintre hoți este chiar soțul unei polițiste din localitatea în care a avut loc infracțiunea. Fapta demnă de filmele polițiste s-a consumat în noaptea de 5 spre 6 august. Atunci, polițiștii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă în plan orizontal ca să îi oprească pe tâlhari. Doi dintre ei au reușit să fugă, iar cel de-al treilea, soțul polițistei, a fost prins, însă a negat că ar avea vreo legătură cu furtul. La puțin timp au fost găsiți de oamenii legii și ceilalți doi bărbați. Conducta nu era folosită în acel moment, fiind ținută de rezervă în caz de avarie.

Instanța de judecată a dispus, sâmbătă, punerea celor trei bănuiți de furt calificat în arest preventiv pentru 30 de zile. Autoritățile au estimat, potrivit unui comunicat IPJ Dâmbovița, că ar fi fost sustrași, în total, aproximativ 105 metri de conductă. Doar 39 de metri au fost găsiți, la un centru de colectare fier vechi, iar restul este nerecuperat până în acest moment. Prejudiciul în acest dosar s-ar ridica la 70 de mii de lei. La ieșirea din instanță, cei trei bărbați au declarat jurnaliștilor prezenți că sunt nevinovați și că legile din România sunt proaste.

Pe de altă parte, polițista a fost mutată, la cerere, a doua zi după eveniment, într-o localitate învecinată. Polițista și soțul ei locuiesc în orașul Găesti. Polițista, care a ajuns în urmă cu trei ani în IPJ Dâmbovița, din sursă externă, se pare că nu are nici o calitate în acest dosar.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!