Situația COVID -19 în județul Dâmbovița: Niciun caz de coronavirus confirmat, 39 de persoane se află în carantină și 814 persoane aflate în izolare la domiciliu

Publicitate

Ionuț Parghel

În baza de date a Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, în județul nostru se află 39 de persoane în carantină, iar în izolare, la domiciliu, există 814 persoane.

Mai mult de atât, potrivit unei informări al Biroului Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița, până în prezent, în Dâmbovița, s-au făcut 53 de teste, iar toate rezultatele au fost negative.

“Pe fondul răspândirii infecției cu virusul COVID-19 pe teritoriul României, autoritățile publice monitorizează în permanență evoluția cazurilor. Astfel, potrivit ultimelor raportări făcute în urmă cu puțin timp, de către instituțiile abilitate, până astăzi, 20 martie a.c., ora 12:00, în județul Dâmbovița nu a fost înregistrat nici un caz pozitiv.

Se află în carantină 39 de persoane, iar în autoizolare, la domiciliu – 814. Toate persoanele aflate în carantină sau considerate suspecte au fost testate, iar rezultatele au fost negative. Până în prezent au fost efectuate 53 de teste. Pentru siguranță și potrivit procedurilor apărute în acest sens, fiecare dintre acestea urmează să fie din nou testată în zilele următoare.

În contextul apariției în spațiul public a unor informații false sau neconfirmate, vă îndemn pe toți să fiți calmi, solidari și, nu în ultimul rând, responsabili.

Încă o dată, fac apel la toți dâmbovițenii să respecte toate indicațiile dispuse de autorități, să se informeze doar din surse oficiale și să nu propage mesaje care nu au fost verificate și care pot induce în eroare cetățenii. De asemenea, vă reamintesc că orice abatere de la aceste reguli se pedepsește potrivit legislației în vigoare”.

Până în momentul de față, în județul Dâmbovița este încurajotor doar faptul că nu există niciun caz confirmat cu COVID-19.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!