Ședință cu scandal și măriri de taxe locale la Moreni. Doi cetățeni și doi consilieri PNL, evacuați cu poliţia locală

Publicitate

Scandal monstru la ultima ședință de consiliu local de la Moreni! Doi consilieri locali și doi morenari, care asistau la ședință, acestea fiind publice, au fost scoși din sală pe motiv că deranjează.

Ședința avea și un proiect de hotărâre ”sensibil” – majorarea impozitelor și taxelor locale cu 15%, lucru pentru care cei doi morenari veniseră să ceară explicații, dar lucrurile au degenerat și au fost chemați polițiștii locali să-i evacueze. Alături de ei au fost evacuați și doi consilieri liberali, care s-au revoltat pentru faptul că cei doi cetățeni au fost dați pur și simplu afară. Ulterior, ceilalţi consilieri ai opoziţiei au părăsit şi ei şedinţa în semn de protest.

Au rămas în sală și au votat consilierii PSD și ALDE, alături de primarul de la Moreni, Constantin Dinu.

Subiectul a stârnit un val de indignare printre morenari în special, dar și printre dâmbovițeni, iar la câteva ore după ședință, Primăria a emis o ”informare” în legătură cu incidentul, precizând că ”având în vedere modul de manifestare a celor doi invitați, cât și a celor doi consilieri locali evacuați din sală, polițiștii locali, la solicitarea Președintelui de ședință, au procedat în conformitate cu prevederile legale”. Potrivit informării Primăriei Moreni, se pare că cei doi morenari și cei doi consilieri locali ar fi încălcat normele de conduită ale ”Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Local (în conformitate cu prevederile Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, ale OG nr. 35/2002 pentru aprobarea Regulamentului cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale, cu modificările și completările ulterioare și ale Legii nr. 215/2001 Legea administrației publice locale, cu modificările și completările ulterioare)”.

Primarul a declarat, în cadrul ședinței, că la Moreni, de-a lungul timpului, taxele nu s-au mărit decât cu inflația prevăzută de lege. Totodată, edilul de la Moreni, citat de TVR, a declarat că atât consilierii PNL, cât și cetățenii evacuați din sală erau cunoscuți de Poliția Locală, fiind amendați de multe ori pentru ca au deranjat ședințele Consiliului Local. Moreni este una dintre cele mai sărace localități din Dâmbovița. 70% din populația orașului este formată din pensionari, șomeri și asistați social.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele