Secrete pe care NU le știi despre cum să-ți menții sănătatea pe timp de toamnă!

Publicitate

Odată cu scăderea temperaturilor și cu sosirea ploilor, dorința de a mai face sport nu mai este la fel de intensă, mai ales dacă ești admirator al sporturilor în aer liber. Dacă adaugi pe lângă starea de disconfort și teama de a răci, organismul tău fiind predispus la diferite viroze specifice acestei perioade a anului, motivația scade într-o măsură mult mai mare.

În același timp, nu uita că și alimentația este esențială și, de cele mai multe ori, mai dificilă atunci când vrei să-ți menții un corp sănătos. În plus, sezonul grătarelor a trecut și nu trebuie să-ți mai faci griji la fel de mari în ceea ce privește excesul caloric, dar ia în considerare că toamna este sezonul răcelilor și virozelor, iar corpul tău trebuie să fie capabil să lupte împotriva acestora.

Astfel, trebuie să știi să te menții sănătos atunci când toamna își face de cap.

Sport și alimentație

Sportul și alimentația se completează. O condiție fizică bună nu are aceeași valoare dacă nu este menținută de un sistem imunitar puternic, deoarece predispoziția la diferite boli de sezon te poate scoate din ritmul tău zilnic, iar o simplă răceală te privează de efortul fizic pentru câteva zile. În mod evident, acest lucru duce la o înrăutățire a condiției fizice. Așadar, atât sportul, cât și alimentația sănătoasă, trebuie să facă parte simultan din viața ta de zi cu zi, dar mai ales toamna.

  •       Sportul

Există o serie de sporturi pe care le puteți practica toamna, unele dintre ele fiind mai confortabile în această perioadă în comparație cu vara. În plus, cu un echipament specific și corespunzător, nu trebuie să vă mai faceți griji pentru problemele de sănătate.

Toate au la bază exercițiile de tip cardio care te ajută să-ți crești rezistența la efortul aerob. Jogging-ul sau drumețiile montane sunt printre cele mai apreciate și relaxante în această perioadă a anului deoarece temperaturile devin suportabile.

Totuși, pentru a evita accidentările sau bolile cauzate de expunerea la diverși viruși, echipează-te corespunzător. Dacă alergi în parc asigură-te că încălțămintea este ușoară, flexibilă și că suprafața pe care alergi este relativ moale, iar dacă vrei să faci un traseu montan, ia-ți o pereche de bocanci pentru trekking și o pelerină de ploaie.

Vor fi situații când vremea sau alți factori te vor împiedica să alergi în parc sau să mergi pe munte. În acest caz, o vizită la sala de fitness este perfectă. Dacă nu te interesează bodybuilding-ul în sine, poți petrece timp pe banda de alergat și vei avea parte de rezultate similare.

  •       Alimentația

Te afli deja cu un pas în sezonul rece, iar metabolismul tău încetinește. Astfel, ești mult mai predispus la răceală și la diferite viroze, ceea ce înseamnă o muncă destul de intensă pentru sistemul tău imunitar. Pentru a-l ajuta, trebuie să incluzi în alimentația ta zilnică o doză suficient de mare vitamine, minerale și antioxidanți. Acestea nu îți vor ajuta corpul să lupte împotriva virușilor, dar îl vor pregăti pentru iarnă, când în regimul tău vor fi incluse foarte multe alimente grele.

Este important să consumi alimentele specifice perioadei precum dovleacul, sfecla sau păstârnacul. Toate sunt surse importante de vitamine care te vor feri de bolile sezonului rece. De asemenea, vor proteja inima și ficatul și vor ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Nu uita de fructe. Chiar dacă te vei bucura din plin de plăcintele cu mere, mustul dulce și borcanele cu dulceață de gutui, este esențial să consumi aceste fructe și proaspete, deoarece ele sunt inamicul numărul 1 al răcelii. În plus, ajută la digestie și sunt o sursă de energie extrem de bună pentru acele alergări sau drumeții pe care plănuiești să le faci.

Bucurați-vă de toamnă

Dacă ți se pare că nu mai ești la fel de activ toamna pe cât erai vara, nu trebuie să-ți faci griji. Este perfect normal, deoarece evoluezi în același ritm cu natura.

Bucură-te de zilele ploioase în care stai în casă cu o cană caldă de ceai în mână și de roadele muncii pe care ai depus-o toată vara. Starea psihică este mai strâns legată de starea ta de sănătate decât de vremea de afară.

Așadar, păstrează-te sănătos și toamna nu ți se va mai părea la fel de rece.

 

Sursa foto: envato.com

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!