Se lucrează la un imobil nou lânngă Mănăstirea Stelea din Târgoviște. Arhiepiscopia va sesiza organele de control, zona fiind și șantier arheologic

Publicitate
Distribuie

Arhiepiscopia a transmis mesajul oficial privind noua construcție care a demarat în imediata vecinătate a Mănăstirii Stelea, înspre Calea Domnească.

”Am aflat, cu îngrijorare, că terenul din imediata apropiere a Mânăstirii Stelea din Târgoviște, dinspre Calea Domnească, a fost achiziționat de o persoană fizică, cu intenția de a construi un imobil. Spațiul respectiv se află în zona de protecție a Mânăstirii Stelea, iar din punct de vedere legal nu se poate construi ceva, fără avizul special al Ministerului Culturii.

Arhiepiscopia Târgoviștei își manifestă îngrijorarea cu privire la această situație ce pune în pericol un important monument istoric de clasa A”, a declarat vicarul eparhial, Ionuț Ghibanu, cu mențiunea că în zonă sunt în desfășurare și săpături arheologice foarte importante.

Arhiepiscopia Târgoviștei își rezervă dreptul de a sesiza organelle de stat cu atribuții în domeniu, pentru a preveni orice încălcare a legii în această problemă.

Sursă foto: Ionuț Ghibanu

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!