Se lucrează la parcul pe fonduri europene de lângă viitorul mall de la Târgoviște

Publicitate
Distribuie

Continuă lucrările de amenajare a noului parc din zona UM Gară, de lângă viitorul mall de la Târgoviște.

În această zonă, pe o suprafață de 16.481 mp, se construiește un parc public de agrement, investiție care, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp ca spațiu verde, presupune construirea unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

Potrivit primarului Cristian Stan, ”spațiul verde cuprinde zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va exista și un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare. Vor fi amplasate cișmele și toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete”.

Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de execuție maximă este de 12 luni, iar sursa de finanțare a lucrărilor vine din fonduri europene.

”La acest moment, deja terenul a fost nivelat și se lucrează la împrejmuire și la fundația noii biblioteci în aer liber!”, a mai precizat primarul municipiului Târgoviște.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!