Se lucrează la extinderea Creșei nr. 8 din Târgoviște. În 2020, unitatea preșcolară va avea un corp super modern, mobilat și utilat la nivelul cerințelor actuale

Publicitate

Creșa nr. 8 ”Prichindel” din Târgoviște este, de câteva luni, în modernizare, în cadrul unui proiect finanțat de guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Investiția, având o valoare de 2.357.279,00 lei, are în vedere modernizarea integrală a corpului existent, dar și construirea unui alt corp de clădire, cu un etaj, o suprafață construită la sol de 417,33 mp și o suprafață desfășurată de 809,91 mp.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a prezentat modernizările ce vor fi aduse la unitatea preșcolară: ”La nivelul parterului, creșa va beneficia de un dormitor, o sală de joacă, o sală de mese, o bucătărie cu spațiile conexe, de vestiare, grupuri sanitare, depozite de rufe, precum și de un ascensor pentru transportul alimentelor. La etaj, va avea un dormitor, o sală de joacă, două săli de mese, o bucătărie cu spațiile conexe, o călcătorie, grupuri sanitare și cabinet medical”.

Din fericire, proiectul presupune și achiziționarea mobilierului destinat dormitoarelor, cabinetului medical, bucătăriei sau vestiarelor, dar și a echipamentelor medicale, electronice și electrocasnice.

Durata maximă de realizare a investiției este de 24 de luni, așa că prichindeii și părinții mai au de așteptat. Lucrările au debutat în iunie 2018 și ar trebui să se încheie în vara anului 2020.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!