Se caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament din Dâmbovița!

Publicitate

Programul educaţional Ajungem MARI a dat startul înscrierilor într-un nou modul de voluntariat în centrele de plasament din Bucureşti şi 24 de judeţe, între care și Dâmbovița. Sunt așteptați să se implice în total o mie de noi voluntari care, timp de cel puțin 6 luni, vor dedica 3 ore pe săptămână unor copii şi adolescenţi care au mare nevoie de mentori dornici să-i ajute la teme şi să împartă cu ei din cunoştinţele lor.

Practic, voluntarii vor susţine şedinţe interactive de pregătire şcolară, ateliere creative sau de cultură generală, punând accent pe încurajarea copiilor. Fiecare voluntar transmite copiilor cunoştinţele lui, în funcţie de pasiuni şi abilităţi, de la română, matematică şi engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educaţie pentru sănătate sau financiară. Nu este nevoie de experienţă în lucrul cu copiii – voluntarii participă la un training iniţial şi sunt consiliaţi pe parcurs. Sunt căutaţi voluntari adulţi, dar şi tineri peste 16 ani, din orice domeniu, care să creadă în potenţialul copiilor, să îi înţeleagă şi să îi asculte.

Înscrierile se fac până pe 28 februarie prin intermediul unui formular online. Detalii despre program şi înscrieri sunt disponibile pe site-ul www.ajungemmari.ro, în secţiunea Devino voluntar http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/

Programul se derulează de aproape 5 ani, iar până acum s-au implicat peste 6.000 de persoane.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!