Schimbările la codul rutier care îi vor bucura pe şoferi. Cea mai aprigă dorinţă a lor poate deveni realitate

Publicitate

Ştefan Khalil
Se schimbă codul rutier, iar cei mai mulți dintre șoferi se vor bucura de noile modificări. Polițiștii rutieri nu vor mai putea să stea cu radarul în mașini-fantomă. Dacă noul proiect dezbătut în Parlament devine lege, atunci radarele vor fi semnalizate din timp prin indicatoare.

Polițiștii nu vor putea decât în maṣinile de poliție să stea cu aparatul radar. Această nouă lege propusă, îi oblige să stea cu radarul la vedere și chiar să fie inscripționat.”Rolul nu este de a amenda cetăţenii, ci rolul de acum încolo este de a face prevenţie, de a fi vizibili, de a nu mai sta prin curbe, lanuri de porumb, după blocuri, ci să fie la vedere în mişcare previzualizat”, a declarat iniţiatorul proiectului, Cătălin Rădulescu pentru Observator.
Mașinile care vor avea radar, vor fi semnalizate prin panouri sau indicatoare rutiere. Inițiatorii proiectului spun că semnele de avertizare vor fi amplasate cu doi kilometrii înainte de locul în care se află radarul, pe autostrăzi, drumuri naționale, drumuri județene sau comunale și în orașe cu minimum 500 de metri înainte.

Chiar și pistolul radar va fi folosit probabil la o distanță de 10 metri de mașina poliției. Nu toată lumea este de acord cu aceste schimbări. “Practic se transformă în aveţi grijă că peste 500 de metri trebuie să mergeţi un pic încet, după care puteţi să o călcaţi la maxim din nou”, a vorbit deputatul Cătălin Drulă
Acest proiect a primit miercuri raport favorabil în comisiile Camerei Deputaṭilor ṣi urmeazặ sặ intre la vot la urmặtoarea ṣedinṭặ de plen.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!