A scăzut drastic numărul asistaţilor social din Târgovişte

Publicitate

Mai puține dosare pe Legea 416 la Târgoviște! Numărul acestora a scăzut aproape la jumătate în ultimii doi ani, iar luna trecută, Târgoviștea a înregistrat cel mai mic număr de asistați social de la intrarea în vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat.

”Astfel, numărul dosarelor a scăzut sub 300, înregistrându-se numai 289 de dosare, în condițiile în care, în anul 2016, numărul acestora se apropia de 500, iar anii anteriori oscila între 800 și 1000 de dosare. În același timp, ne vom asigura că vor fi realizate orele de muncă obligatorii, sub sancțiunea pierderii, de către cei care se sustrag de la îndeplinirea obligațiilor legale, a dreptului de a beneficia de ajutor social”, a declarat primarul municipiului, Cristian Stan.

Legea nr. 192/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat a fost adoptată și a intrat în vigoare în 22 octombrie 2018.

”Conform datelor statistice oferite de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, în România sunt circa 25.000 de persoane care beneficiază de ajutor social de peste 10 ani, fapt care arată că intenția majorității asistaților social de a-și găsi un loc de muncă stabil este aproape de zero”. Prin legea recent adoptată, cunoscută ca legea împotriva lenei, practice, statul nu mai încurajează ”comoditatea” celor care trăiesc din ajutoarele sociale, ci se implică în angajarea acestora.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!