Săptămâna artelor la Târgoviște. Tabără de pictură și concert de tangouri al Orchestrei Simfonice ”Muntenia”

Publicitate
Distribuie

Chiar dacă ne aflăm într-o perioadă mai dificilă, în care este recomandată izolarea și în care activitățile culturale sunt desfășurate cu multe precauții, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița continuă proiectul inițiat acum trei ani, și anume organizarea unei tabere de pictură în vechea cetate de scaun a Țării Românești.

Astfel, sub titlul “Altarul culorilor”, în perioada 19 – 26 iulie, la Târgovişte, se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a Taberei de Pictură.

Timp de o săptămână, Târgoviştea va fi loc de întâlnire şi de creaţie pentru nouă artişti din țară. Pe parcursul celor șapte zile, aceștia au ocazia să descopere frumusețile locale, creativitatea lor fiind provocată de multitudinea de repere istorice aflate la Târgoviște și în județ.

Marți, 21 iulie, pictorii vor fi prezenți la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

Lucrările realizate în cadrul taberei vor rămâne în patrimoniul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Deschiderea taberei va avea loc luni, 20 iulie, la ora 11:00, la sediul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Vernisajul expoziţiei cu lucrările artiştilor participanţi se va desfăşura sâmbătă, 25 iulie, începând cu ora 18:00, tot la sediul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

După vernisaj publicul va rămâne în lumea artelor, cu o întâlnire cu muzica, în cadrul unui concert susținut de artiști ai Orchestrei Simfonice „Muntenia”, intitulat „Magia muzicii”, programul propunând o întâlnire cu tangouri celebre.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile, respectându-se măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus Sars-CoV-2.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!