Sancțiuni drastice la Dobra după ce localitatea a fost carantinată. Oamenii legii au aplicat amenzi în urma controalelor efectuate

Publicitate

În satul Dobra, localitatea carantinată din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID-17, în ultimele zile, au curs sancțiunile pentru nerespectarea măsurilor impuse prin carantină.

Din momentul aprobării hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, oamenii legii au întocmit mai multe procese verbale societăților comerciale și persoanelor fizice în urma controalelor efectuate.

„Având în vedere aspectele semnalate cu privire la modul de respectare al măsurilor în satul Dobra, în care a fost instituită carantina zonală începând cu data de 09.10.2020, ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile, precizăm următoarele:

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost dispuse măsuri, fiind efectuate controale la societățile comerciale și în zona spațiului public, de pe raza localității Dobra.

De exemplu, în cursul serii de joi, polițiștii din cadrul IPJ Dâmbovița, în urma activităților de verificare efectuate, au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr. 55.2020, în valoare totală de 1.500 de lei. În cadrul activităților desfășurate, nu au fost constatate probleme deosebite.

Totodată, de la începutul instituirii carantinei în satul Dobra, jandarmii dâmbovițeni au verificat modul de respectare a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale, respectiv 10 avertismente și o amendă contravențională în valoare de 500 lei, pentru nerespectarea măsurii de protecție individuală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020.

Efectivele acționează, permanent în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse prin Hotărârea CSSU Dâmbovița nr. 43/09/10.2029.

Vă reamintim că măsura de carantină pentru satul Dobra este una de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, impusă pentru siguranța cetățenilor atât p plan local cât și a întregului județ. De asemenea, vă asigurăm că la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița au fost luate toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare, astfel că forțele de ordine sunt pregătite să intervină ori de câte ori este necesar”, se arată într-un comunicat emis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

Sursă foto: Jandarmeria Dâmbovița 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!