Sanatoriul Moroeni nu va fi închis. Alexandru Oprea, președintele CJ Dâmbovița: “Nu s-a luat niciodată în calcul închiderea acestuia”

Publicitate

În ultima perioadă s-a vehiculat extrem de mult că Sanatoriul de la Moroeni ar putea fi închis.

La această ipoteză s-a ajuns după ce o parte din cadrele medicale ale unității medicale au fost detașate pe secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, pentru a suplini lipsa medicilor și asistenților care au fost confirmați cu coronavirus.

O astfel de hotărâre s-a luat după ce conducerea Consiliului Județean Dâmbovița s-a consultat cu echipa de conducere a Spitalului Județean din Târgoviște. În această săptămână, s-a lămurit într-o anumită măsură situația  Sanatoriului Moroeni.

Astfel, potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, sanatoriul va rămâne deschis.

“Nu s-a luat niciodată în calcul închiderea Sanatoriului de la Moroeni. Este adevărat că este o unitate care are un număr redus de pacienți, raportat la necesarul de personal medical. Având în vedere situația din ultima perioadă,  respectiv numărul mare de infectări cu virusul COVID – 19, dar și faptul că personalul medical din mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște fie au fost confirmate cu acest virus, fie  au fost contacți direcți ale unor persoane care au acest virus a trebuit să respectăm procedurile medicale, fie de a le izola sau carantină. Am dispus efectuarea unei analize la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și pe această perioadă, respectând prevederile legale, o serie de persoane din cadrul Sanatoriului Moroeni au fost detașate în cadrul unor secții ale SJU Târgoviște pentru a asigura continuitatea actului medical. Nu vorbim de închiderea Sanatoriului Moroeni dintr-un motiv foarte simplu. Este o investiție aflată în derulare.

De asemenea, acolo este faza de contractare a expertizei care să ne permită să identificăm care sunt necesitățile de finanțare pentru continuarea lucrărilor și indiferent că vorbim de continuarea activității, ca sanatoriu sau altă destinație pe care o vor hotărî autoritățile competente. Așadar, nu putem vorbi de închiderea Sanatoriului  Moroeni”, a transmis Alexandru Oprea, într-o conferință de presă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!