Salvată de Andrei Șerban, puştiul minune! Chindia Târgoviște a debutat cu o victorie în noul an. Meci cu cinci goluri

Publicitate

Ionuț Parghel
Chindia Târgoviște și-a îndeplinit obiectivul în primul meci din 2019. Pe teren propriu, în fața a 1000 de spectatori, roș-albaștrii au tras din greu până și-au asigurat succesul cu Aerostar Bacău (3-2). Dorința de victorie a târgoviștenilor s-a văzut încă din startul întâlnirii. Andrei Șerban, puștiul minune de lângă Turn, s-a aflat la un pas de a deschide scorul în debutul jocului.

Salvarea Aerostarului la această fază s-a numit portarul Udeanu, care a pus piciorul la șutul periculos al târgovișteanului, după o centrare al lui Neguț. Iureșul din startul meciului s-a mutat la poarta gazdelor, iar dintr-o lovitură liberă, din apropierea liniei de 16 metri, Drugă a deschis scorul pentru Bacău, înscriind perfect în stânga lui Aioani (9). Reușita de 1-1 a Chindiei a picat cu un sfert de oră înainte de pauză. Căpitanul Cherchez a transformat precis o lovitură de a 11 metri, acordată ușor de arbitrul Eduard Ioniță, după un duel ce i-a avut în prim-plan pe Florea și Drugă. Pe final de repriză, Chindia a mai irosit o șansă de gol prin același Cherchez, dar șutul său lobat a fost scos de sub transversală de Udeanu. Echipele au revenit pe teren mai decise și mai dornice de obținerea celor trei puncte. Prima care a lovit a fost tot Aerostar Bacău. În minutul 49, din zona careului mic Vraciu l-a executat din prima pe Aioani, printr-un șut din întoarcere în plasa laterală. La intrarea în ultima jumătate de oră a meciului, principalul golgheter din tur al Chindiei iese la rampă. Pe centrarea lui Martac, Neguț a înscris la colțul lung, fără speranțe pentru Udeanu. Pe final de joc după un forcing al roș-albaștrilor, Chindia reușeste să dea lovitura de grație prin Șerban, puștiul minune. Acesta a trecut ca prin brânză de Ardei și Achim, pe assist-ul moldoveanului Rață, și înscris pe lângă portar din 6 metri. La finalul unui meci cu goluri multe, Chindia și-a asigurat o victorie muncită și extrem de importantă în bătălia pentru promovare. Până la disputarea meciurilor de astăzi, formația târgovișteană a urcat pe primul loc, cu 47 de puncte acumulate.

Chindia Târgoviște  – Aerostar Bacău  3-2 (1-1)

Marcatori: Cherchez (29–pen), Neguț (61), Șerban (82)/ Drugă (9), Vraciu (49).

Chindia: Aioani  – Martac, Șandru, Dudea, Dumitrașcu – Neguț, Novac (60 Rață), L. Mihai (87 C. Dinu), Șerban – Cherchez (70 Neicuțescu), Florea. Antrenor: Viorel Moldovan.

Aerostar: Udeanu – Ardei, Mutu, Ichim, Drugă – Ciocâlteu (70 Buhăcianu), H. Ilie, Tabacariu, Carabele (90+2Tilibașa) – Vraciu, Chirilă (84 Pop). Antrenor: Florin Bratu.

Stadion: “Eugen Popescu”. Spectatori:1000.

Au arbitrat: Eduard Ioniță (Galați) – Cosmin Vatamanu, Mihăiță Necula (ambii din București). Rezervă: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești). Obsetvatori FRF: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Mircea Bucur (Târgu  Mureș).

Cartonașe galbene: Novac (43), Dudea (47), Dumitrașcu (49)/ Ardei (23), Mutu (90).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!