Sala Sporturilor din Tâgoviște, gazdă a meciului România – Lituania la handbal masculin, din preliminariile EURO 2020

Publicitate

Ionuț Parghel
Sala Sporturilor din Târgoviște va găzdui pe 11 aprilie meciul de handbal masculin dintre România și Lituania, din cadrul preliminariilor Campionatului European 2020, turneu final  ce va avea loc în Austria, Suedia și Norvegia. Disputa cu balticii va fi al treilea joc pentru “tricolori” în Grupa 6 de calificare.

Partida cu Lituania se anunță a fi una decisivă pentru România dacă mai dorește biletul pentru EURO. După două meciuri susținute în actualele preliminarii, la capătul cărora a pierdut de fiecare dată, cu Portugalia și Franța, România ocupă ultimul loc în grupă. Ieri, la sediul Primăriei Târgoviște a avut loc o conferință de presă pe marginea meciului dintre cele două reprezentative, la care au luat parte Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, dar și Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal. Ambii au lăsat de înțeles că jocul care va avea loc în Sala Sporturilor va reprezenta un eveniment deosebit pentru iubitorii de handbal dâmbovițeni și nu numai. Pentru acest joc internațional Consiliul Local Târgoviște a aprobat o finanțare de 60 000 lei. Intrarea la meci se va face pe bază de bilet, iar “tricolorii” vor ajunge la Târgoviște, cel mai probabil, duminică după-amiază. La aceeași conferință au mai asistat Gabriel Boriga, fost primar al orașului Târgoviște, Cristian Savu – președintele Clubului Sportiv Municipal Târgoviște și Robert Harabagiu- arbitru internațional de handbal.

Cristian Stan – primarul orașului Târgoviște

Va fi un eveniment deosebit. Mă bucur foarte mult că Primăria municipiului Târgoviște susține acest eveniment, susține sportul și susține naționala masculină de handbal a României. Sper să nu fie ultima ocazie pe care o avem de a vedea la Târgoviște o echipă națională. Invit toți iubitorii handbalului din Târgoviște, din Dâmbovița și din împrejurimi să fie alături de naționala noastră. Așa cum se știe, România a fost de patru ori campioană mondială. Este o onoare că orașul Târgoviște poate găzdui un meci al unei echipe naționale a României. Din păcate, nu avem foarte des ocazia asta și sunt convins că România va obține un rezultat foarte bun.

Alexandru Dedu – președinte FRH

Mulțumesc pentru această găzduire. Sunt un pic emoționat și nostalgic că acest loc (nr. orașul Târgoviște) înseamnă ceva pentru începuturile mele ca președinte ale Federației Române de Handbal, organizând aici Final Four-ul Cupei României la fete, care a fost un succes. A fost sala plină, iar acest lucru a reprezentat un motiv pentru care am vrut să revenim în Târgoviște. Am văzut că aici există o comunitate care este aproape de handbal. Ne onorează că am revenit la Târgoviște. Așteptăm un public cât mai numeros să fie alături de tricolori. Este un meci foarte important pentru noi. Dacă aș putea să ghicesc așa ușor că ne calificăm cred că eram în altă parte acum. Nu va fi ușor cu Lituania. Echipa se va bate. Dacă vrem să avem viitor și speranțe, prima condiție este să te bați.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!