S-a dat startul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus. Zeci de mii de români își vor putea schimba mașinile vechi și poluante

Publicitate

Pe 10 aprilie s-a lansat cea de-a 15-a ediție a programelor Rabla clasic și Rabla plus. În anul 2019, suma alocată pentru programul Rabla Clasic este de 322 milioane lei, cu posibilitate de suplimentare, pentru circa 35.000 de prime de casare în cuantum de 6.500 lei.

Pentru programul Rabla Plus suma alocată este de 93 milioane lei, fiind astfel finanțată achiziția de mașini electrice și hibrid. În România va fi astfel oferit cel mai consistent eco-voucher din Uniunea Europeană – aproximativ 10.000 de euro pentru mașini 100% electrice.

În plus, pentru a stimula și mai mult achiziția de vehicule pur electrice sau electrice hiblrid, Administrația Fondului pentru Mediu finanțează cu 90 de milioane de lei achiziția și instalarea de stații de încărcare performante în municipiile reședință de județ.

Prin programul Rabla au fost casate peste 550.000 de autovehicule vechi, poluante, și au fost achiziționate peste 300.000 de mașini noi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!