S-au încheiat Atelierele de vară Șotron 2019 în Dâmbovița! Au participat peste 200 de copii

Publicitate

S-au încheiat Atelierele de vară Șotron 2019 în Dâmbovița!

Susținute de Asociația OvidiuRo, Atelierele sunt un modul educațional implementat la nivel național, adresat copiilor de 3 – 6 ani din comunități defavorizate pe perioada vacanței de vară.

În Dâmbovița, 16 Ateliere Șotron susținute de 40 de profesori, voluntari din județ au avut anul acesta loc în lunile iulie și august, cu un total de peste 200 de copii, majoritatea din medii rurale și urbane defavorizate, care au beneficiat de două săptămâni de învățare prin joc, lectură și experimente, la grădiniță.

Atelierele Șotron din Dâmbovița au primit sprijinul Inspectoratului Școlar Județean.

„Odată cu Atelierele, Dâmbovița a predat ștafeta celor 6 luni de Capitală a Educației Timpurii. Ne-am bucurat să fim noi județul în care se lansează proiectul, la începutul lunii iulie, cu Atelierul Zero la Gura Șuții. Au fost 2 săptămâni frumoase, cu mulți oaspeți, cu foarte multe activități interactive și copii fericiți. A urmat o vară plină de învățare prin joc, la grădiniță, pentru peste 200 de copii din Dâmbovița. Felicitări profesorilor-voluntari!” a declarat prof. Cristina Stroe, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Activitățile din cadrul Atelierelor au fost susținute cu materiale educaționale puse la dispoziție de OvidiuRo (de la numeroase cărți ilustrate de ficțiune sau non-ficțiune la hărți, lupe, magneți, kituri de germinare și de igienă sau cărți pentru copii, acasă), materiale ce au rămas în grădinițe și vor fi folosite de copii, în noul an școlar. De asemenea, profesorii au participat la cel puțin unul din trainingurile regionale, județene sau locale dedicate Atelierelor, susținute de trainerii și profesorii-formatori OvidiuRo în lunile iunie și iulie.

La nivel național, 6000 de copii au beneficiat de Atelierele Șotron vara aceasta, în cadrul a 480 de Ateliere organizate în 37 de județe.

Proiectul a fost posibil cu participarea voluntară a aproximativ 1200 de profesori de învățământ preșcolar – care au organizat Ateliere în satul/cartierul lor sau care s-au deplasat într-o altă comunitate. Proiectul a fost implementat cu suportul Grupului Fildas-Catena, Raiffeisen Bank și GlaxoSmithKline România.

Tema Atelierelor din acest an a fost Lumea vie – plante și animale, iar în fiecare zi copiii și profesorii au explorat prin activități integrate ceea ce ne înconjoară, de la firul ierbii până la stele.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!