S-au anulat reciproc! Chindia Târgoviște – Petrolul Ploiești, un meci extrem de plictisitor

Publicitate

Ionuț Parghel
Mult așteptatul duel dintre Chindia Târgoviște și Petrolul Ploiești a luat sfârșit sub semnul mediocrității. La nivelul gazonului s-a văzut puțin fotbal, aspect ce a plictisit la maximum miile de spectatori ajunse pe “Eugen Popescu”.

Încă de la începutul disputei ambele formații s-au blocat reciproc, iar elementele tehnico-tactice impuse de antrenori au făcut ca jocul să se desfășoare în cea mai mare parte în zona centrală a terenului. Debutul meciului a aparținut Chindiei, echipă care a fost văduvită de un penalty de către centralul Iulian Dima, în urma contactului dintre Florea și portarul Cezar Lungu, ce a avut loc în zona careului mic. În schimb, Cherchez a avut și el șansa lui, dar șutul său a fost respins foarte bine de portarul “lupilor”. Sub încurajările fanilor ploieșteni, petroliștii trimit primul șut spre buturile Chindiei cu trei minute înainte de pauză, prin Moldoveanu, dar care s-a scurs mult pe lângă ținta căutată.

Ceva mai bine Petrolul în a doua repriză

Reluarea jocului duce Chindia să se apropie din nou periculos de buturile adverse, dar Neguț și L. Mihai nu se află nici ei în zi prea bună. Din minutul 60, Petrolul apasă mai mult pedala de accelerație, iar după intrarea în teren al lui Nini Popescu, Chindia începe să arate ceva emoții. În prima fază, Cazan trimite un cap periculos pe poartă , după care, N. Popescu expediază un șut temător, dar în ambele rânduri tânărul Aioani s-a aflat la post. Pe final de meci, ambele formații au intrat din nou în letargie, arătând că remiza le convine de minune. Imediat, după ultimul fluier al arbitrului, fanii “lupilor” au sărit la gâtul antrenorului Mugurel Cornățeanu, căruia iau cerut demisia. Așadar, mult așteptatul „derby” al etapei 24 nu a fost deloc de “foc”, ci doar un joc care a produs doar câteva scântei fugitive. Aspectul pozitiv care a plăcut din plin pe toată durata meciului și nu numai a fost numărul miilor de spectatori veniți pe bătrânul “Eugen Popescu”. Disputa dintre  cele două formații a fost urmărită pe viu de peste 6000 de oameni, veniți din Târgoviște și toate colțurile Dâmboviței, dar și de la Ploiești.

Chindia Târgoviște – Petrolul Ploiești  0-0

Chindia: Aioani – Martac, Șandru, Leca, Panait – Neguț, Novac, L. Mihai (85 Rață), Șerban (68 A. Mihaiu) – Cherchez (68 Dumitrașcu), Florea. Antrenor: Viorel Moldovan.

Petrolul: C. Lungu – Borta, Sarris, Cazan, Țigănașu – Bucșă, Pușcaș – Rusu (83 Arnăutu), Malakyan (56 N. Popescu), T. Șaim – Moldoveanu. Antrenor: Mugurel Cornățeanu.

Au arbitrat: Iulian Dima (București) – Gabriel Stoe (Pitești), Marius Marchidanu (Brăila). Rezervă: Cristian Dumitrică (Craiova). Observatori FRF: Lucian Măiereanu (Brașov) și Adrian Petre (Buzău).

Cartonașe galbene: Florea (7), Neguț (66), Șandru (80), Rață (88)/ Cazan (2), Țigănașu (36), T. Șaim (90+2).

Sursă foto: Răzvan Păsărică.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!