„România Reciclează” ajunge în județul Dâmbovița

0
Publicitate

Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), Primăria Cândești, Primăria Vârfuri și Primăria Buciumeni, organizează pe 26 și 29 octombrie, campanii de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate.25

Vineri, 26 octombrie, între orele 09.00 – 12.00 localnicii din Cândești vor preda echipamentele electrice și electronice vechi și acumulatorii portabili uzați. Colectarea va continua și pe 29 octombrie în comunele Vârfuri (09.00 – 12.00) și Buciumeni (13.00 – 17.00). Pentru echipamentele voluminoase (mașini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro) ridicarea de acasă.

Toți cei care vor preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiați cu  tichete cadou, pornind de la 10 lei.

Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Cea de-a doua ediție „România Reciclează” s-a desfășurat deja în 22 de comune și orașe din România, iar campania continuă. Calendarul programului poate fi urmărit aici.

Autoritățile publice, primarii de localități mai mari sau mai mici, se pot înregistra în continuare în campania națională „România Reciclează”. Programul se va derula până pe 30 noiembrie, iar înscrierile se fac prin e-mail (logistica@environ.ro)  sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.

***

Despre Environ

Asociația Environ este o organizație colectivă, non-guvernamentală și non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare și economie circulară în țara noastră. Informații complete despre activitatea organizației sunt disponibile pe  www.environ.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele