Robotul “Diana”, creat de o echipă de elevi din Moreni, în etapa naţională a concursului First Tech Challenge

Publicitate

Recent, a avut loc la București, etapa regional a competiției First Tech Challenge. În urma participării, echipa de robotică a municipiului Moreni ”Flammable Tech” s-a calificat la etapa naţională. Echipa este coordonată de profesor Gabriel State şi este compusă din elevii: Teodora Florea, Daria Runceanu, Ioana Ciocoiu, Bianca Şerban, Mihai State, Ionuţ Savu, Ştefan Gheorghiţă, Alin Stoica şi Cosmin Gheorghe.

Cei 9 tineri au început să fie o echipă în luna octombrie a anului trecut când au realizat de la zero robotul ”Diana”, robot pe care ulterior l-au remontat de câteva ori în participările lor la concursuri sau demonstrații.

Robotul efectuează sarcini autonome: se orientează pe teren cu ajutorul camerei unui telefon mobil și al senzorilor folosind un program software, îndeplinește diverse sarcini și navighează pe teren, fiind controlat de doi elevi prin intermediul unor gamepad-uri.

Componenții echipei de robotică de la Moreni sunt elevi la Colegiul Național ”I. L. Caragiale” și Liceul Tehnologic de Petrol, ambele din Moreni, și la Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!