Revoltător! O mamă şi un copil epileptic, umiliți la comisia de handicap

Sursă foto: newsweeek.ro
Publicitate

Ştefan Khalil
O mamặ din Iași, care are un copil epileptic a povestit modul în care a fost umilită de comisia DGASPC, unde a fost să îi prelungească băiețelului ei certificatul de handicap, informează newsweek.ro
Totul s-ar fi întâmplat în cadrul Direcției Generale pentru Protecṭia Copilului Iași.

Luni dimineaṭặ, Oana Vasiliu, împreună cu fiul sặu Ronald Daniel, în vârstă de 10 ani au fost la direcţie pentru prelungirea certificatului de handicap al copilului pentru încă un an. Aceștia au mers în fața comisiei responsabile de încadrarea persoanelor cu handicap. Când au fost la psiholog, asistentul social și managerul de caz, pentru a analiza dosarul, ieṣeanca și fiul ei nu au întampiant dificultăți. Problemele pentru mama băiețelului au început să apară atunci când au ajuns în faṭa doctoriței neurolog Georgeta Opriṣan, membră a comisiei. „La vârsta de un an, copilul a fost diagnosticat cu epilepsie generalizată idiopatică, diagnostic pus de medicii Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iași, unde am ajuns de mai multe ori cu el, având crize epileptice. Sigur nu știu de la ce a apărut această boală. Medicii mi-au explicat că este posibil din cauză că a fost o sarcină gemelară, a fost născut al doilea, nașterea a fost cu probleme foarte mari, iar toate astea ar fi putut declanșa epilepsia”, povestește Oana Vasiliu, pentru Newsweek Romȃnia. Oana Vasiliu, mama baieṭelului a mai spus că fiul ei era încadrat la gradul II de handicap.

Când au ajuns la medicul Georgeta Opriṣan, mama copilului a început să aibă o discuție mai aprigă cu aceasta. Doctorița i-a reproșat Oanei Vasiliu  că este o mamặ rea și că ar fi venit doar pentru bani. Diagnosticul lui Daniel este foarte grav, iar mama lui nu-l poate lăsa nesupraveghat nicio secundă. Ba chiar stă și la ore cu el, acesta fiind elev în clasa a IV-a. Medicul Georgeta Opriṣan i-ar mai fi reprorṣat mamei că starea băiatului este aceasta pentru că ea nu a avut suficientă grijă de el.

Doctorița, chiar dacă a văzut că diagnosticul băiatului nu este deloc bun, a refuzat încadrarea lui la gradul I de handicap. Mama băiețelului, când a văzut că nu reușește să ajungă la nicio înțelegere cu doctorul, i-a spus acesteia să semneze un document în care să își asume starea de sănătate a fiului ei. În cele din urmă, membrii comisei au aprobat dosarul, încadrându-l la gradul I de handicap.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!