Rețea de proxeneți, urmărită cinci luni. Descinderi în mai multe judeţe. Poliţiştii au reţinut şapte bărbaţi şi două femei

Publicitate

10 percheziții în București, Prahova, Giurgiu și Brașov, 9 persoane bănuite de proxenetism – reținute!| Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Inspectoratului de Poliție din Prahova, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au efectuat 10 percheziții la persoane bănuite de proxenetism. Șapte bărbați și două femei au fost reținute. Alte două persoane sunt bănuite că ar fi pus la dispoziția proxeneților, contra unor sume de bani, cu titlu de chirie, spații în diferite imobile, înlesnind astfel activitatea infracțională.

Trei descinderi au avut loc în București, patru în județul Prahova (câte două în Ploiești și Poiana Câmpina), două în județul Giurgiu (comuna Valea Dragului) și una în municipiul Brașov.

Polițiștii care anchetează cazul au aflat că o parte dintre cei reținuți închiriau diverse locații din țară (Ploiești, Brașov, Pitești, București, Cluj, Timișoara), și aici plasau temporar femei în vederea practicării prostituției. Capii rețelei lucrau pe un sistem aparte: locurile închiriate erau schimbate frecvent, fetele desfășurându-și activitatea câte o săptămână sau două, după care erau mutate în alt județ.

„De la locațiile percheziționate, polițiștii au ridicat bani (30.000 de lei și 2.000 de euro), telefoane mobile și un pistol tip airsoft (nesupus autorizării). De asemenea, au indisponibilizat, în vederea cercetărilor, un autoturism. 28 de persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri, urmând ca, la finalul acestora, să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, a anunțat Inspectoratului de Poliție Prahova.

Polițiștii urmăresc activitatea infracțională încă din luna iulie, timp în care suspecții ar fi trimis fete chiar și în Marea Britanie pentru prostituție.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!