Reţea de falsificatori de diplome pentru profesori, cu ramificaţii în Dâmboviţa, destructurată. Zeci de persoane au fost audiate

Publicitate

Ştefan Khalil
O rețea de falsificatori de diplome cu ramificații în Dȃmboviṭa, ar fi ajutat mai mulți profesori să obțină documente false. Ieri, polițiștii din Ilfov au dezorganizat această rețea, de pe urma căruia ar fi profitat 35 de cadre didactice.

Au fost aduse la sediul poliției, pentru audieri 39 de persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privatặ, uz de fals și înșelăciune. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa sunt cei care au făcut mai multe investigații și percheziții în acest caz. Documentele false îi ajutau pe profesori să demonstreze faptul că au participat la anumite cursuri și simpozioane, pentru obținerea gradațiilor de merit. Patru persoane, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani sunt suspectate că ar fi falsificat și vândut mai multe documente. În jur de 35 de profesori de la unități de învățământ din Ilfov ar fi obținut aceste gradații false. Peste 1.090.000 de lei ar fi făcut membrii rețelei în urma activității lor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!