Renovezi? Nu uita de amenajarea acestor 3 incaperi din locuinta ta!

Publicitate

Temperaturile in Romania sunt din ce in ce mai mari si pare ca primavara isi va face aparitia chiar de la inceputul lunii martie. Aceasta este o veste buna pentru cei care planuiesc o renovare de mare anvergura a casei, iar rezultatul final va putea fi observat chiar mai repede decat se asteptau!

Procesul de reamenajare al locuintei cuprinde, in general, incaperile principale, precum dormitorul ori sufrageria. De asemenea, se obisnuieste ca atentia sa fie indreptata, in primavara, si catre spatiile exterioare din jurul casei, cum sunt gradina si curtea. Insa, o renovare completa, ce va oferi o fata noua caminului si care va aduce un aer diferit, trebuie sa cuprinda toate camerele, nu doar cele in care persoanele petrec cel mai mult timp. Facand modificari mai mici sau mai mari si in spatiile cu dimensiuni reduse, nu doar ca te poti bucura de mai mult loc, dar intregul decor va fi mai ordonat si mai placut!

Asadar, nu ocoli aceste 3 camere atunci cand incepi renovarea casei tale:

 

  • Hol

 

Holurile casei, atat cel de la intrare, cat si cele de legatura, reprezinta, in foarte multe cazuri, spatii ce nu sunt utilizate la capacitatea lor maxima. Ce inseamna acest lucru? Ca ele raman goale, foarte putin mobilate si decorate, in loc sa se profite de existenta lor pentru a obtine o casa mai practica si mai deosebita! Cu putina imaginatie si cu un plan bine calculat, amenajarea holului iti poate aduce satisfactii mai mari decat ti-ai inchipuit! In primul rand, spatiul de la intrare reprezinta primul contact pe care musafirii tai il au cu locuinta, asa ca aspectul estetic al acestuia este foarte important si trebuie apartina aceluiasi stil de design interior adoptat in restul casei. Mai mult decat atat, aceste incaperi pot gazui chiar si un dressing ori o biblioteca, daca au dimensiunile potrivite si daca alegerea mobilierului se face cu mare atentie. Nu ignora, deci, holurile casei, atunci cand planuiesti renovarea!

 

  • Debara

 

Debaraua este, in general, o incapere micuta, folosita ca spatiu de depozitare pentru diferite obiecte. Daca ai tot umplut-o, pe timpul iernii, cu tot feluri de lucruri de care nici macar nu iti mai amintesti, este timpul pentru o reamenajare! Scoate tot din aceasta camera si arunca ce nu mai folosesti (ca regula de baza, orice obiect pe care nu l-ai mai utilizat de 3 ani trebuie sa dispara!), fa curatenie, vopseste peretii si achizitioneaza rafturi si cutii de depozitare care te vor ajuta la o mai buna organizare. O debara ordonata inseamna si o locuinta ingrijita, iar spatiul economisit va putea fi utilizat pentru lucrurile de care ai, cu adevarat, nevoie!

 

  • Mansarda

 

In cazul in care locuiesti la casa si ai acest nivel superior, este si pacat sa nu il folosesti cum se cuvine! Ai folosit pana acum mansarda ca pe un pod in care depozitezi lucruri pe care nu le mai folosesti? Trebuie sa schimbi aceasta situatie chiar acum! Aceasta incapere poate fi transformata cu usurinta intr-un dressing spatios, in care toate hainele si perechile de incaltari ale intregii familie pot fi frumos aranjate, intr-un birou, intr-o sala de forta proprie sau chiar intr-o camera de relaxare in care nu toti cei care iti trec pragul au acces! Nu-i asa ca suna mai bine decat o camera in care arunci toate obiectele de care uiti, mai apoi?

Nu ignora acest camere din locuinta daca vrei cu adevarat o schimbare completa, care sa iti aduc un plus de stil si de confort!

Sursa foto: www.storyblocks.com; www.freshhome.com

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!