Reguli de etichetă vestimentară – 10 greșeli pe care NU ai voie să le faci niciodată

Publicitate

Din dorința de a crea un outfit complex sau pentru că nu se pot decide ce să poarte, atât femeile cât și bărbații fac alegeri greșite, combinând piesele vestimentare cu accesorii sau pantofi nepotriviți.

Desigur, regulile simple sunt cunoscute de toată lumea: încălțările sport nu pot fi asortați unei rochii office elegante, la fel cum nici adidașii sau sneakerșii nu se pot integra cu succes într-o ținută office bărbătească. Micile detalii de care oamenii nu își dau adesea seama sunt cele care fac diferența și cele în cazul cărora se fac cele mai multe gafe.

Iata care sunt cele 10 greșeli vestimentare de evitat pentru o ținuta impecabila:

Pentru a avea întotdeauna un look îngrijit și atent compus, femeile și bărbații trebuie să evite aceste 5 gafe vestimentare:

Pentru femei:

  1. Evitați combinarea articolelor vestimentare cu prea multe imprimeuri diferite. Dacă optați, de exemplu, pentru rochii cu dungi orizontale sau verticale, sacoul, paltonul sau pantofii asortați trebuie să fie în nuanțe simple neutre, fără imprimeuri.
  2. Ținuta office de birou trebuie aleasă cu mare atenție pentru a respecta normele bunului simț. Astfel, decolteul bluzei nu trebuie să fie mai adânc de 4 centimetri, măsurați de la nivelul claviculei în jos.
  3. Evitați supra accesorizarea și asortarea excesivă a pieselor. Din pasiune pentru bijuterii, femeile tind uneori să exagereze. Pentru un look curat și plăcut ochiului, din cap până în picioare, asortarea bijuteriilor trebuie realizată cu bun gust: de exemplu, purtarea lănțișorului și a inelului din același set sau a brățării cu cerceii este suficientă.
  4. Purtați nuanțe potrivite culorii tenului în timpul liber, delicate și blânde în ținutele office. Locul de muncă impune respectarea unor norme minime de conduită vestimentară. Purtați culori monocromatice, neutre, pale, în niciun caz țipătoare. Pentru ținutele din timpul liber, deși aveți libertate totală, alegerea nuanțelor potrivite culorii tenului vă vor scoate trăsăturile în evidență.
  5. Atenție la lungimea și materialul rochiei. Este de evitat, în orice context, purtarea unei rochii scurte ce are, în același timp, un decolteu adânc, alegându-se întotdeauna una dintre cele două opțiuni. De asemenea, atenție la acele rochii de dantelă mult prea îndrăznețe. Alegeți un model potrivit propriei personalității, în linii simple și delicate.

 

Pentru bărbați

 

  1. Evitați purtarea șosetelor scurte cu pantaloni eleganți. Un bărbat ce se respectă, va alege să poarte, la pantalonii eleganți pentru birou, șosete înalte, astfel încât în momentul în care acestia se ridică, pielea piciorului să nu fie vizibilă deloc.
  2. Lungimea cravatei vă dă bătăi de cap? Cravata purtată la cămașă ar trebui ajustată în așa manieră încât vârful acesteia să ajungă la nivelul taliei sau al curelei.
  3. În momentul în care purtați o cămașă fără sacou, cravata poate lipsi din ținută (o veste minunată pentru majoritatea bărbaților).
  4. Nu încheiați niciodată al doilea nasture al sacoului! În cazul unui sacou cu doi nasturi, primul se va închide întotdeauna, al doilea, niciodată. Dacă este vorba despre un sacou cu trei nasturi, primul poate fi închis uneori (după bunul plac al purtătorului), cel de-al doilea întotdeauna, iar ultimul niciodată.
  5. Atenție la culoarea accesoriilor! În cazul unui costum cu pantaloni eleganți, cureaua pantalonilor trebuie să aibă aceeași nuanță ca cea a pantofilor, pentru un look îngrijit.

 

Deși nu sunt sfaturi greu de pus în practică, nerespectarea acestora va fi vizibilă cu ochiul liber. Până la urmă, o ținută îngrijită și curată presupune atenție sporită și pentru cele mai mici detalii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!