Redeschiderea restaurantelor, încă în așteptare. Guvernul și HORECA, grup comun pentru un set de reguli de protecție sanitară

Publicitate

În vederea redeschiderii restaurantelor și în interior, nu numai a teraselor, reprezentanţii Guvernului şi cei din industria HORECA vor lucra, în cadrul unui grup comun, un set de reguli de protecţie sanitară, care să fie aplicate în aceste locații.

În perspectiva reluării activităţii acestora, atunci când evoluţia epidemiologică o va permite, premierul Ludovic Orban a menţionat că scopul acestui demers comun este ca împreună, autorităţi şi sectorul HORECA, să lucreze “pentru siguranţa clienţilor şi pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele îşi vor relua activitatea serviciile, vor fi oferite în condiţii de protecţie şi nu va exista riscul îmbolnăvirilor.

Reprezentanții HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Național de Investiții și Relansare Economică și au oferit sprijinul și expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare”, se precizează într-o postare pe facebook a guvernului.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, împreună cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.

Vă reamintim că premierul declarase în ultima parte a lunii iunie că are în vedere redeschiderea restaurantelor de la 1 iulie, însă măsurile de relaxare de la această dată (1 iulie) au fost amânate din cauza creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de COVID-19.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!