Reacţia primarului din Dâmboviţa care şi-a acordat titlul de “cetăţean de onoare”. “Nu aveam cum să…”

Publicitate

Ştefan Khalil
Un primar din Dâmbovița și-a oferit singur titlul de ,,cetățean de onoare’’. Mai mult decât atât, tot singur și-a lăudat meritele și realizările, într-o ceremonie la care au participat consilierii locali și au sărbătorit cu șampanie și aplauze. Edilul comunei dȃmboviṭene Pietroṣiṭa a primit în lacrimi această distincţie, ca şi cum ar fi fos surprins.

Acesta a declarat că titlul nu vine cu niciun fel de beneficii după ce a fost luat la întrebări de jurnaliști. Cu o atitudine modestă și cu mâinile tremurânde, primarul Pietroṣiṭei a primit trofeul, o fotografie înrămată cu el însuși. Nu a fost o surpriză faptul că a câștigat. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe care a avut loc pe 27 aprilie și la care a luat și el parte. Și în aceste condiții, edilul din Pietroṣiṭa tot nu și-a putut stăpâni lacrimile.
“A fost o emoţie de moment, nu aveam cum să fiu surprins, în contextul în care, după 27 aprile până pe 21 iulie eu m-am ocupat de realizarea acestor plachete, eu m-am ocupat, le-am comandat la o firmă specială”, spune Primarul din Pietroşiţa, Ion Dicu, potrivit sursei Observator.
Ion Dicu este primar în Pietroṣiṭa încă din 2003, pe când avea vârsta de 29 de ani și nu a mai părăsit această poziție de atunci. Datorită faptului că este la al cincelea mandat, lumea din comună îi spune primarul de cinci stele. Până în acest moment a făcut investiții de 5 milioane de euro.
În cadrul aceleași ceremonii, titlul de cetățean de onoare i-a fost acordat și vicepreședintelui PSD, Adrian Țuțuianu, care a rămas și el puțin surprins de ceea ce se întâmplă în jurul lui.
“Este decizia Consiliului Local de la Pietroşiţa. Nu este nici decizia mea, nici a primarului. Dacă dânşii au considerat că trebuie să facă asta, au făcut-o. Nu am ce să comentez eu”, spune senatorul Adrian Ţuţuianu.
În urma numirii de ,,cetățean de onoare’’ , primarul nu va primi alte foloase materiale. Cu toate acestea, va putea participa gratuit la evenimentele culturale din comună. Titluri ca acestea mai pot asigura, în funcție de deciziile administrațiilor locale, beneficii precum scutirea de taxe sau împroprietặrirea cu terenuri.
Petroșani este localitatea cu cei mai mulți cetățeni de onoare din România, numărul acestora ajungând până la 150 în ultimii 11 ani. În Sebeṣ mai sunt 92 de cetățeni de onoare la o populație de 24.000 de locuitori.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!