Razie în Dâmboviţa cu luptători SAS, criminalişti şi jandarmi

Publicitate

Razie în Dâmbovița! În noaptea de 23 spre 24 februarie, 212 polițiști dâmbovițeni au organizat o razie pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru verificarea legalităţii activităţii desfăşurate de agenţii economici de pe raza localităţii Potlogi. De asemenea, s-a acţionat şi pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor comise de participanţii la traficul rutier.

Din totalul efectivelor, 117 au fost de la ordine publică, 19 de la rutieră, 39 de la investigaţii criminale şi 8 de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Totodată, la activitate au participat şi criminalişti, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi efective de jandarmi.

Agenții au constatat 2 infracţiuni şi au aplicat 579 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 123.945 de lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

În urma acţiunilor din teren, poliţiştii au legitimat 538 de persoane fizice, au controlat 14 societăţi comerciale şi 783 de autovehicule şi au constatat 2 infracţiuni în flagrant.

Pentru neregulile descoperite, poliţiştii au aplicat 579 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 123.945 de lei. Dintre acestea, 70 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 2 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 7 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza şi protecţia bunurilor şi persoanelor şi 1 pentru încălcarea normelor legale din domeniul silvic.

Cele mai multe amenzi, 491, au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulaţie. Astfel, 26 de conducători auto au fost amendaţi pentru viteză excesivă, iar alţi 3 pentru şofat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere, dintre care unul pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost confiscate bunuri în cuantum de 1.598 de lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!