Raed Arafat despre redeschiderea școlilor și gradinițelor: Copilul poate să devină vectorul de infecție pentru familie

Publicitate

Alexandra Orțan

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre situația școlilor și a grădinițelor particulare.

Potrivit realitatea.net, Arafat exclude posibilitatea ca grădinițele particulare să își reia activitatea în seria a doua a relaxărilor programate, după 15 iunie.

Raed Arafat susține că școlile vor rămâne închise până în 15 septembrie. „Şcoala este până la 15 septembrie închisă clar. Ulterior, depinde cum evoluează, dar la acest moment nu există, să nu speculăm cu nimic şi să se pregătească pentru un mod de desfăşurare a activităţii”.

Întrebat dacă măsura se aplică și grădinițelor private și școlilor particulare, Arafat a transmis: “La acest moment aceasta este decizia: 15 septembrie deschiderea şcolii.”

Raed Arafat a mai menționat că, în această perioadă, copiii pot deveni vectori de infecție dacă sunt trimiși într-o colectivitate.

„Pentru restul amplasamentelor este normal să mai apară discuţii pe perioada aceasta de relaxare. Trebuie să înţelegem că oamenii sunt cei care au cerut ca şcoala să nu se deschidă, iar acum oamenii ştiu că dacă trimit copilul indiferent unde într-o colectivitate, copilul poate să devină vectorul de infecţie pentru familie. Copilul nu va fi afectat grav, am văzut că nu sunt foarte afectaţi, dar pot fi vectori de infecţie”, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!