Raed Arafat: Creșterea numărului de cazuri pe plan național nu se datorează doar litoralului. Asimptomaticul transmite virusul

Publicitate
Distribuie

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, vineri seară, că numărul mare de infectări nu se datorează doar litoralului, ci faptului că în unele zone nu se respectă regulile. Secretarul de stat a mai precizat și că asimptomaticii transmit virusul mai departe.

Raed Arafat a transmis că purtarea măștii în spații deschise este decizia autorităților locale, în timp ce închiderea unor activități, după un anumit program, este decizia CNSU.

“Dacă vrem să luăm realitatea, creșterea numărului de cazuri pe plan național nu se datorează doar litoralului, poate acolo sunt unele cauze, dar e clar că în unele zone nu se respectă regulile. Acolo, transmiterea este în comunitate și acolo trebuie să iei anumite măsuri.

Sunt deja date care se dau, dr. Fauci spune clar că unul dintre motivele transmiterii din ultima perioadă rămân tinerii. Au luat-o că ei nu pățesc nimic grav, pe lângă campaniile care îndeamnă să nu respecte regulile, e vară, e frumos și mulți lasă garda jos și nu mai respectă regulile pentru că pe ei nu-i afectează. A fost o discuție care a dus pe multă lume în eroare: asimptomaticul transmite totuși. Asimptomaticul, poate el nu are nicio problemă, dar el transmite. Studiile arată clar că  înaintea apariției simptomelor pot să fie zile în care persoana este chiar foarte contagioasă”, a precizat Raed  Arafat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!