Rabla pentru electrocasnice. Bugetul se dublează, iar programul se extinde cu două articole cerute de români

Publicitate

Ghidul Programului Rabla pentru electrocasnice a fost supus consultării publice! Vestea bună transmisă de Ministerul Mediului este că în ediția din 2019 vor fi eligibile inclusiv televizoare și mașini de spălat vase.

Potrivit proiectului, în sesiunea din 2019, persoanele fizice vor putea achiziționa prin program, pe lângă celelalte categorii aprobate în ediția precedent (frigidere, mașini de spălat rufe, aparate de aer condiționat) și mașini de spălat vase și televizoare.

”Așa cum am promis anul trecut, încă de la lansarea primei ediții a Programului, anul acesta îl extindem pentru două categorii de echipamente foarte cerute de români. În plus, succesul foarte mare al ediției din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul Programului, care anul acesta este de 40 milioane lei. În paralel cu procesul de consultare publică, operăm modificările în platforma electronică, pentru că dorim să lansăm programul cât mai repede, în săptămânile următoare”, a declarat ministrul Grațiela Gavrilescu. Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează: a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++; b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++; c) 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++; d) 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++; e) 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++); f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++; g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++. h) 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A; i) 500 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A+.

Înscrierile se vor face direct la magazin (inclusiv online), iar predarea echipamentului vechi se va face la momentul livrării celui nou-achiziționat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!