PUCIOASA: Proiect de perspectivă pentru ”renașterea” învățământului tehnologic

Publicitate

Liceul Tehnologic de la Pucioasa va fi reabilitat și extins. Administrația orașului a depus al nouălea proiect european, acesta vizând unitatea de învățământ care abia abia mai atrage 19% din tinerii din zonă.

”Este vorba despre o investiție care, cred eu, va schimba viitorul multor generații de tineri din orașul nostru și din împrejurimi. Afirm acest lucru ținând cont de faptul ca în județul Prahova, unde rata șomajului este infimă, învățământul liceal tehnologic atrage 61% dintre elevi! Poate ca această investiție solidă, ce va schimba din temeli această instituție, îi va face pe părinții și pe absolvenții școlilor generale sa acorde o mai mare atenție, să aibă un grad mai mare de încredere în învățământul tehnologic. Timpul ne va demonstra că piața muncii are nevoie de oameni calificați, nu de posesori de diplome!!!”, a precizat primarul orașului, Constantin Ana.

Valoarea totală a investiției este 7.378.884 lei + TVA, capacitatea infrastructurii de educație ce va beneficia de sprijin este de 252 persoane, se vor efectua lucrări de consolidare a clădirilor, refacerea instalațiilor electrice, termice, sanitare, reabilitare termică, refacerea acoperișului, extinderea corpurilor C1 și C2, refacerea împrejmuirii liceului, refacerea pavajului din incintă și amenajarea spațiilor verzi. Se vor asigura dotări, utilaje și echipamente tehnologice necesare în procesul educațional!

”Vă mai rog încă o dată sa aveți răbdare cu mine, cu noi. Independent de voința noastră, timpul ce se scurge de la depunerea unui proiect, trecând prin toate etapele de evaluare, de semnare a contractului de finanțare, de organizare a licitației, de atribuire a contractului de Proiectare și Execuție, pana la începerea efectivă a lucrărilor poate să însemne și 2 ani! Dar comunitatea noastră altă șansă nu are!”, a mai declarat edilul de la Pucioasa.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!