Proiectul “EDWARD” și în Dâmbovița

Publicitate

Miercuri, 19 septembrie, inclusiv în Dâmbovița, este-ziua dedicată proiectului “EDWARD”  Acesta este un proiect european care vizează siguranţa rutieră și este susţinut de toate cele 30 de state membre TISPOL.

Scopul proiectului este de a contribui la reduceri substanţiale ale numărului persoanelor decedate şi rănite grav din accidentele produse pe drumurile publice din întreaga lume.

Anul acesta, “EDWARD” se desfăşoară pe 19 septembrie şi îşi propune ca această zi să devină Ziua Europeană Fără Persoane Decedate În Accidente Rutiere, având în vedere că media la nivelul Uniunii Europene este de 70 de morţi/zi.

Polițiștii dâmbovițeni invită toţi participanţi la trafic să se alăture programului şi să susţină reducerea riscului rutier şi îmbunătăşirea siguranţei pe durata deplasărilor zilnice.

În perioada ianuarie-august a.c., pe raza județului Dâmbovița, au fost înregistrate 76 de accidente de circulație grave, cu 6 mai puține comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cele grave s-au soldat cu decesul a 6 persoane (cu 6 mai multe comparativ cu primele 8 luni ale anului 2017), rănirea gravă a 61 de persoane (17 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017) și cu vătămarea corporală ușoară a altor 24 de persoane (-11). De asemenea, s-au produs 378 de accidente de circulație ușoare (+21), în urma cărora 475 de persoane (+8) au suferit leziuni ușoare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!