Proiectul ”Azi pentru mâine” ajunge și în Dâmbovița. Punctele-cheie: selectarea separată a deșeurilor și reciclarea lor

Publicitate

“Azi pentru Mâine” – un proiect de informare şi implicare a publicului în colectarea selectivă a deşeurilor. Proiectul se înscrie în viziunea globală a Companiei Coca-Cola, O lume fără deşeuri, al cărei punct central este obiectivul de a ajuta la colectarea şi reciclarea unei cantităţi de ambalaje echivalentă cu cea pusă pe piaţă de companie, până în 2030.

Prima etapă a proiectului “Azi pentru Mâine”, desfăşurată vara aceasta pe litoral, prin acţiuni de colectare selectivă a deşeurilor, s-a încheiat cu rezultate încurajatoare: peste 7.000 kilograme de deşeuri colectate separat, 130 de voluntari implicaţi în curăţarea plajelor şi în multiple activităţi de informare şi 32 de protocoale de colaborare semnate cu operatori din HoReCa pentru protejarea mediului înconjurător. Proiectul iniţiat de Asociatia CSR Nest şi finanţat de Fundaţia Coca-Cola va continua toamna aceasta în şcoli din Bucureşti şi 5 judeţe din sudul ţării.

A doua etapă “Azi pentru Mâine” – Proiectul Azi pentru Mâine în Şcoală, ediţia 2019 – începe în această toamnă în 33 de şcoli din Bucureşti şi din alte 5 judeţe ale ţării. Proiectul include 7 şcoli din Bucureşti, câte 5 din judeţele Vâlcea, Dolj, Constanţa şi Dâmboviţa şi 6 şcoli din judeţul Călăraşi.

Astfel, peste 25.000 de elevi, părinţi şi profesori vor afla de la voluntarii proiectului informaţii despre colectarea separată a deşeurilor şi despre reciclare. Ei vor participa la workshop-uri şi activităţi interactive, pentru a înţelege cu adevărat importanţa protejării mediului prin colectarea separată şi reciclare. Mai mult, şcolile vor fi dotate cu echipamente specifice, cum ar fi pubele şi containere de colectare selectivă.

Proiectul Azi pentru Mâine se desfăşoară cu sprijinul partenerilor locali, ONG Mare Nostrum (Constanţa), Asociaţia Today’s Future (judeţele Dolj, Vâlcea), GEAC (Municipiul Bucureşti şi judeţele Dâmboviţa şi Călăraşi) şi GreenPoint Management.

Pe scurt, Asociaţia CSR Nest este o organizaţie românească, cu caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu pe criterii sociale, religioase, sexuale, etnice, de naţionalitate sau filosofice, supusă legislaţiei române în vigoare, înfiinţată în anul 2010. Misiunea Asociaţiei este aceea de a oferi soluţii şi servicii atât sectorului neguvernamental, cât şi celui corporatist prin promovarea responsabilităţii sociale în rândul societăţii civile şi al companiilor. Totodată, Fundaţia Coca-Cola reprezintă ramura filantropică globală a Companiei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!