Proiectele de infrastructură DN 7 Bâldana – Titu şi DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia bat pasul pe loc de ani în șir

Publicitate
Distribuie

În ce stadiu se află proiectele de infrastructură DN 7 Bâldana – Titu şi DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia?

Acesta este subiectul interpelării adresate ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de către deputatul Pro România de Dâmbovița, Oana Vlăducă.

”Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului Dâmboviţa se bazează, în mod fundamental, pe reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport rutier. În acest sens, DN 7 Bâldana – Titu şi DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia reprezintă căi de acces principale care tranzitează Dâmboviţa, modernizarea lor aflându-se de mai mulţi ani în lista de investiţii a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)”, a precizat parlamentarul.

Oana Vlăducă amintește ministrului Cucu că realitatea dovedește că ”realizarea acestor investiţii se transformă într-un eşec perpetuu, o emblemă a neputinţei guvernamentale. E de neacceptat ca, de atâţia ani, în fiecare sesiune parlamentară, deputaţi şi senatori ai judeţului să semneze întrebări şi interpelări către Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe aceste subiecte. Este un blocaj absurd pe care nimeni nu-l poate înţelege.

Ca atare, vă întreb şi eu, din nou, domnule ministru: care este stadiul celor două proiecte menţionate şi care sunt motivele întârzierilor acumulate? Solicit răspuns scris”, este textul interpelării deputatului dâmbovițean.

Vă reamintim că, în urmă cu un an, mai exact în iulie 2018, se anunțase finalizarea procedurii de licitație pentru investiția „Lărgire la 4 benzi DN 7 Bâldana – Titu” pe o lungime de 24,4 km, durata contractului fiind de 24 de luni.

De asemenea, amintim că un alt drum important, DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, are aprobat, prin Hotărârea de Guvern nr. 366/24 mai 2018, indicatorii tehnico-economici, urmând să se întocmească și caietul de sarcini și să se deruleze licitația publică (proiectare + execuție).

Cu toate acestea însă, ambele investiții bat pasul pe loc.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!