Programul ”Rabla”. Zeci de mii de tichete alocate suplimentar pentru achiziția de mașini

Publicitate

Rectificarea bugetară aduce o suplimentare importantă de fonduri în programul “Rabla”. Astfel, au fost alocați banii privind acordarea a încă 30.000 de tichete pentru achiziţia de autoturisme, ajungându-se cu acestea la 50.000 de tichete alocate în acest an programului, dublu faţă de anul 2017.

În primăvară a debutat ediția cu numărul 15 a programului ”Rabla”, inițial bugetul fiind de 253 milioane lei. Voucherele din Programul „Rabla Clasic”, ediţia 2018, pentru persoane fizice, se epuizaseră încă de la sfârşitul lunii martie, la numai două săptămâni după demararea sesiunii din acest an. Cu toate acestea, românii cumpără în continuare foarte multe mașini vechi, dar totuși se înregistrează un reviriment și pe piața auto a mașinilor noi, în luna mai 2018, România fiind pe locul 4 în Uniunea Europeană în topul țărilor în care se cumpără mașini noi. Cu alte cuvinte, românii nu cumpără doar mașini second hand, ci și autoturisme noi-nouțe.

Totodată, cu sume provenite din rectificarea bugetară, guvernul va demara un program pentru înnoirea aparaturii electrocasnice, astfel încât să fie încurajată achiziţia de aparate performante cu consum redus de energie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!