Programul “Noua Casă” va fi operațional din 15 august. Pentru ce tip de locuințe se poate accesa un credit de până la 140 000 de euro

Publicitate

Programul “Noua Casă” va fi operațional la 15 august, în condițiile în care normele de aplicare vor fi aprobate săptămâna viitoare, în ședința de Guvern. O spune directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

“Normele sunt în prag de avizare. Noi sperăm ca săptămâna viitoare normele să intre în aprobare de ședință de Guvern, iar la 15 august programul va fi operațional. Încercăm să încurajăm noile construcții. Față de fostul program “Prima Casă” am mărit plafonul, la 70 000 de euro. Trebuie să încurajăm și românii care au un venit mai mare, dar și dezvoltatorii să ofere niște condiții superioare. Dacă un român câștigă mai mult, de ce să nu îi dăm posibilitatea să aplice pentru programul “Noua Casă”? Pentru orice locuință construită în ultimii cinci ani și de acum încolo, poți accesa un credit între 70 000 euro până la 140 000 euro, cu un avans mai mare, de 15%”, a afirmat Dumitru Nancu, directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, citat de Digi 24.

Fondul Național de garantare a Creditelor pentru Inteprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a informa recent că prin programul “Noua Casă” se vor acorda două categorii de credite pentru locuințe noi, respectiv împrumuturi de până la 140 000, pentru care se percepe un avans de 15% și se acordă o garanție de stat de 60%, și de 70 000 de euro, cu un avans de 5% și o garanție de stat de 50%.

Avansul de 15% și garanția de 60% se aplică doar locuitorilor noi ce depășesc pragul de 70 000 de euro până la 140 000 euro inclusiv.

Pentru locuințele vechi (recepționate la terminarea lucrărilor de construcție cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) condițiile rămân neschimbate.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!