„Produs în Arie Naturală Protejată” – noua marcă înregistrată pentru bunătăți autentice românești

Publicitate

„Produs în Arie Naturală Protejată” – noua marcă înregistrată pentru produsele din ariile naturale românești!

Marca a fost lansată chiar de Ziua Mediului (5 iunie), brandul fiind dedicat produselor din România care își au circuitul de producție în orice arie naturală protejată din țară. 1200 de producători din ariile naturale românești vor să solicite deja dreptul de utilizare a mărcii înregistrate “produs în arie naturală protejată”.

„România are șansa unui motor de înaltă performanță pentru o viitoare economie verde: avem în țară 1.574 de arii naturale protejate. Un sfert de țară deține deja combustibilul verde de creștere! Iar peste 2 milioane de români, care locuiesc în prezent în ariile naturale protejate, pot impulsiona această piață”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Marca înregistrată „Produs în Arie naturală protejată” va reuni sub acest brand toate produsele care își au originea într-una din cele peste 1.500 de arii naturale care sunt în România. Printre produse se află: brânzeturi românești, sucuri naturale, ceaiuri din plante medicinale, vin sau pălincă tradițională, ii, servicii turistice.

De asemenea, până la finalul lunii septembrie, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate va deschide un magazin online care va vinde toate produsele care solicită și obțin dreptul de folosire a noii mărci înregistrate.

Ministrul și-a exprimat speranța  ca tot mai mulți români care trăiesc în ariile naturale protejate să fie impulsionați de acest nou instrument economic și de piață și să dezvolte afaceri. ”Să producă alimente de calitate sau produse tradiționale în ariile noastre protejate. Vrem să dăm valoare acestui brand așa încât, produsele marcate cu Arie Naturală Protejată să fie cumpărate de români, dar să ajungă și pe mesele europenilor”, a mai spus oficialul de la Mediu.

Orice producător român poate obține dreptul de autorizare și folosire a acestei mărci după ce solicită la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate și parcurge un proces de auditare locală a produsului. Auditul local, care va fi derulat prin ANANP, va presupune, în primul rând, evaluarea circuitului de producție și măsura în care acesta provine dintr-o arie naturală protejată.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!