Problemele din piețe ale producătorilor autentici, din nou în atenția Ministerului Agriculturii. Ce a cerut un deputat dâmbovițean oficialului Petre Daea

Publicitate

Deputatul Pro România, Oana Vlăducă, a adresat o interpelare ministrului Agriculturii, Petre Daea, ridicând veșnica problemă a micilor producători agricoli: desfacerea produselor în piețele agro-alimentare.

Parlamentarul a declarat că în cadrul audiențelor, în dese rânduri, este sesizat fenomenul intermedierii comercializării produselor agricole și diminuarea sau chiar blocarea accesului în piețe a producătorilor autentici.

Astfel, în contextul apropierii sezoanelor de apariția a legumelor și fructelor obținute în micile gospodării, deputatul dâmbovițean a cerut ministrului măsuri concrete și ferme pentru depistarea, sancționarea și eliminarea activităților ilicite din piețe.

”Mă refer în principal la asigurarea de spații distincte de minimum 40%, marcate vizibil, pentru producătorii agricoli, etichetarea conformă cu legislația în vigoare, astfel încât să nu se creeze confuzii privind originea produselor, existența documentelor care să ateste proveniența legumelor și fructelor comercializate, verificarea SERIOASĂ a atestatelor de producător”, a declarat Oana Vlăducă, interesată să afle de la Petre Daea dacă ministerul pe care îl conduce are în vedere măsuri care să reglementeze odată pentru totdeauna aceste probleme pe care producătorii agricoli autentici le reclamă de ani și ani.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!