Primarul municipiului Târgoviște, atac dur la întreaga conducere a Universității “Valahia”. “Solicit demisia acesteia pentru un fapt de o gravitate fără precedent”

Publicitate
Distribuie

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a cerut, astăzi, demisia întregii conduceri a Universității “Valahia”, pe care o acuză de partizanat politic, mai exact de faptul că sprijină PNL.

Potrivit edilului, joi, în incinta instituției de învățământ a avut loc o întâlnire a conducerii Universității cu mai mulți reprezentanții PNL Dâmbovița.

Alături de rectorul Universității “Valahia”, Laura Gorghiu, la întâlnire au mai fost prezenți Virgil Guran  (consilierul de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului României),  Sorin Ion (candidat pentru președinția CJ Dâmbovița), Aurelian Cotinescu (candidat la Primăria Municipiului Târgoviște din partea PNL), Constantin Pehoiu (președintele Senatului Universității), dar și alți reprezentanți din conducerea instituției de învățământ.

“Astăzi vreau să pun câteva întrebări conducerii Universității “Valahia”. Este adevărat că ieri, în sala Oxford, au fost prezenți domnii Virgil Guran, Sorin Ion și Aurelian Cotinescu și în ce calitate s-au întâlnit aceștia cu rectorul, prorectorii și președintele senatului Universității “Valahia” din Târgoviște.

Sunt membru de onoare al senatului Universității “Valahia”, conduc destinele administrative ale acestui oraș de aproximativ cinci ani, dar niciodată nu mi-am permis să implic în vreun fel Universitatea “Valahia” în jocuri de natură politică.

Niciodată, Universitatea nu a avut o colaborare atât de bună cu Primăria. Mi-este foarte greu de înțeles de ce, dintr-o dată, o unitate de învățământ care nu este nici a lui X, nici a lui Y, ci a orașului, este implicată în activități politice. Universitatea a fost construită cu sprijinul târgoviștenilor, cu sprijinul guvernelor, autorităților locale, dar sala “Oxford” n-a fost construită ca să găzduiască întâlniri politice cu candidații PNL la alegeri locale.

Dacă întâlnirea a avut loc, solicit demisia conducerii Universității “Valahia” pentru un fapt de o gravitate fără precedent”, a precizat  Cristian Stan, candidat pentru Primăria Municipiului Târgoviște din partea PSD, într-o conferință de presă, organizată de Partidul Social Democrat.

Pe de altă parte, Universitatea “Valahia” a transmis, tot astăzi, un comunicat de presă în care se precizează despre o vizită a consilierului de stat, Virgil Guran. De asemenea, în cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre realizările instituției de învățământ.

“Joi, 30 iulie, Consilierul de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, Virgil Guran, a vizitat Universitatea “Valahia” din Târgoviște. Alături de rectorul universității, Laura Gorghiu, la întâlnire au mai participat președintele Senatului universitar, Constantin Pehoiu și alți reprezentanți ai conducerii universității.

Discuțiile au debutat cu o scurtă prezentare  a Universității “Valahia” și a activității desfășurate de aceasta în domeniul educației și cercetării. Rectorul Laura Gorghiu a prezentat universitatea în cifre, a trecut în revistă realizările instituției, accentuând că pentru a menține performanțele și parcursul de dezvoltare, pe lângă atragerea de fonduri prin proiecte de investiții, Universitatea “Valahia” are nevoie de și de susținere din partea autorităților pentru finalizarea Campusului universitar, un proiect grandios și cea mai amplă investiție lansată după 1989 – un campus construit de la zero. Pe lângă corpurile de clădire dedicate spațiilor de învățământ, universitatea și-a propus construirea celui de-al patrulea cămin studențesc din Campus, dar și construirea unei baze sportive moderne, clădiri adecvate exigențelor educaționale actuale și care vor răspunde nevoilor viitoare. Acestea se vor realiza prin Compania Națională de Investiții.

În contextul prezentării făcută de către conducerea universității, Virgil Guran și-a exprimat deschiderea și disponibilitatea de a sprijini Universitatea “Valahia” în demersurile necesare, vizând, astfel, îndeplinirea aspirațiilor universității privind creșterea calității învățământului superior târgoviștean.

Totodată, făcând comparație cu alte instituții de învățământ din țară Virgil Guran, a declarat că este impresionat de prima sa vizită la Universitatea “Valahia”.

În final, oficialul a venit cu aprecieri și mulțumiri adresate întregii comunități academice pentru eficiența în desfășurarea proiectelor propuse,  atât de importante și necesare în dezvoltarea sistemului educațional.

La rândul său, rectorul i-a mulțumit pentru vizita efectuată la instuția naostră”, se arată într-un comunicat emis de Universitatea “Valahia” din Târgoviște.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!