Primăria Târgoviște taie în carne vie. Constructori penalizați cu sume uriașe pentru întârzieri de lucrări

Publicitate

Premieră la Târgoviște, constructori penalizați de administrație pentru nerespectarea termenelor de execuție a lucrărilor contractate. Pentru că șoseaua de centură a Târgoviștei are o poveste care se întinde pe ani mulți și dificili, nefiind gata nici acum, în ceasul al doisprezecelea, primarul Cristian Stan a decis să nu mai tolereze bătaia de joc la adresa orașului, a proiectelor sale și a cetățenilor.

”Începând cu 1 decembrie, constructorul de la Centură va intra în penalități, însemnând 65.000 lei pe zi de întârziere, ceea ce va însemna că, într-o perioadă relativ scurtă, vom avea o creanță îndeajuns de mare față de acesta încât să nu mai dăm drumul la ultimele situații de lucrări pe care le-au înregistrat. Va trebui să facem o compensare… Asta este situația, mai lucrează și pe gratis pentru Primăria Târgoviște atunci când nu termină la timp lucrările. Dar, mai important, avem în momentul de față cred că în jur de 25 de licitații publice de execuție pe ceea ce înseamnă lucrări de construcții, cine vrea să facă treabă și să se implice 100% în lucrări să vină, cine nu, mai bine stă acasă pentru că nu ne putem bate joc de un oraș întreg fără să suportăm consecințele”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

De menționat că acesta nu este primul constructor penalizat de administrație. ”Gheața” a fost spartă de SC Delta ACM care, deși a finalizat lucrările pe PIDU A (zona Micro VI) de câțiva ani, a fost executată silit pentru suma de 2,4 milioane lei, deoarece a terminat lucrările cu întârziere.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!